Naik bot second trimester

Salam hi mmy. Ada tak yg pernah pergi pulau time kandungan 19weeks ke atas? Okay ke naik bot? Sy dalam 50/50 lagi xtau nak pergi ke tak

1 Balas

Boleh dptkan nasihat doktor dulu. Tp tak digalakkan sebab akan ada hentakan bila naik bot. Hentakan2 kuat ni boleh beri risiko pada kandungan seperti air ketuban bocor. Tapi ada yg kandungan okay sebab naik bot besar (kalau bot kecil hentakan lebih kuat) & duduk belakang sekali area enjin serta alas tilam. Ni antara langkah selamat lah. Pape pun lain org lain luck & kekuatan badan. Kalau saya mmg saya elakkan sebab kalau pape jadi susah nk ke hospital