Naik Bot

Saya 9 weeks. Minggu ni nk naik bot pergi pulau kapas. Boleh ke? Ada yg berpengalaman pregnant naik bot?

14 Balas

Pregnancy is not a disease. Tgk pada sara diri. Sy time pregnant 6w naik bot terbalik dlm bot tu sbb ombak kuat, masuk hutan naik atv, ride bicycle sejam lebih alhamdulillah okay. Berbalik pada takdir tuhan jugak. Kun fayakun. Doa byk2 agar jodoh dgn baby panjang and sentiasa dilindungi Allah swt 🤗 take care and congratulations!

Awal lagi tu.. Sy gi Island hoping kt Langkawi time tu dah 4bln..then alhamdulillah ok.. Ddk kt bahagian blkg sekali.. Tp tu la.. Dah 4bln la time tu..awk baru lagi kandungan tu.. Anything will happen.. So better bagi kuat dlu la baru nak g pulau ke ape ye

1st trimester tak digalakkan. Saya naik bot gi pulang rendang masa dah 7 months tahun lepas (2019). Tu pun rasa takut jugak, naik bot macam naik kuda. Kuat juga melambung kena pukul ombak. Alhamdulillah takde apa2 sebab dah 3rd trimester

waa pulau kapas.. sy x prnh smpai.. mampu tengok dari rumah jee.. 🤭.. btw 9 weeks trllu awl.. nk naik pum.. 5/6/7 bulan .. tu pum dlm jge² laa. ada org 5 bulan keatas pum tkut nk naik.. x nak ambk rsiko syg bby. better jgn lg

sayaa pergii masa 7 bulan, itu pun risauu sangat. tapii alhamdulillah tade apaa, da selamat bersalin pun. rasanya sis punya kandungan macam awal lagii tuu, better jangan kott risau ada apa2.

Bagi saya untuk first trimester better berjaga2 dan lebihkan rehat sis.. Bila masuk 4/5 bulan baru lah berjalan ke ape.. Sebab masa tu baby dah kuat sikit..

sya pergi pulau masa kandungan 5minggu, naik bot laju kuat hentakan. alhamdulillah bayi selamat. Tpi bergantung sma ketahanan janin juga tu sis

better elak la sbb ombak melantun2. better be safe than sorry. tak jadi pape takpe. jadi pape kt pulau tu emergency susah and nyesal tak sudah

first trimester lebih baik berjaga jaga sis sebab kandungan masih awal lagi tu, takut terjadi benda yang kita tak harapkan.

Sangat tak digalakkan. Takut terhentak. Kandungan blum stabil. Klau sy d tmpt sis, sy xberani ambil resiko.