naik speedboat

Boleh tak ibu hamil 7bulan pergi ke pulau dan naik bot laju?

15 Balas

Sy pergi perhentian perjalanan dalam 45min naik bot laju, kandungan nak masuk 8 bulan masatu Alhamdulillah okay sis. Tapi boatman suruh duduk dekat belakang sekali area enjin. Pastikan kalau sis nak naik boat laju, boat yang naik tu seat dia macam beralas tilam dan minta extra seat macam tilam tu satu bagi double, kalau tetibe hentakan kuat kita tak rasa

Mungkin kita tak sama nasib dengan orang lain. Mybe org lain xdk pape pun jd. Cuba bayangkan kalau x terhentak sekali pun tp apa2 jd dekat pulau tu. mana ada hospital kt situ? Dri pulau nk ke jeti berapa Lama? So fikir laaa baik2. Lagi pun dh 7 bulan lg 2 bulan je lg nk bersalin.

Aritu sy pegi gak ng fmly sy p tioman.. Pastu kak sdare sy tgh preggy 7month cmtu gakk.. Tp alhmdulillah ok jekk.. Dia siap snokerling lg ng perut boyot. Hehee... Tp just tour guide kami sruh dia duduk kat seat paling belakang dkat ng enjin.. Kurang melambung kata nye..

Sy g pulau juga.. Tp naik feri.. Cuma nak snorkelling tu ternaik bot laju.. Ade je sbnrnya bot besar d sediakan.. Klu dah ternaik tu seeloknya duduk bhgian belakang sbb kurang hentakan.. Klu ddk depan azab nye lahai terhentak2 d buatnye..

Sy family owner Panuba Inn Resort, Tioman, Pahang. Kalau ada yang mengandung, kami tak galakkan. Kalau nak pergi juga, risiko atas diri sendiri dan botman akn bawa slow sedikit berbanding biasa. Kalau ombak kuat, mmg tak boleh naik terus.

5y ago

Lupa, dan pastikan duduk di bahagian enjin (paling belakang) kerana hentakan kurang.

Jgn ambil risiko sis, kdg apa yg kita pandang remeh boleh jadi penyesalan seumur hidup.dah tau diri pregnant Tak yah lh nk gagah kan diri sgt dgn bnd mcm tu.

Berisiko sebenarnya. Dlm app ni ada bgtw xboleh naik speedboat. Xsilap sy kne tgok kat senarai aktiviti ada icon kat atas. Sy lupa icon yg mana satu

Better jgn lah sis sbb risiko... Risau nanti terhentak-hentak nanti sis...

Sy masuk 4bulan naik kereta klau tehentak sikit pn sakit perut eh 😄

Xyah laa sis.. Nk tanggung risiko ke.. Kan terhentak2 tu