Privacy PolicyCommunity GuidelinesSitemap HTML
Download our free app
19.4 K following
Baby jatuh dari katil😭
Momies saya sedang sedih..risau..baby jatuh dari katil..xsampai seminit pun saya nak gi bancuh susu.. terkejut dengar bunyi jatuh dalam bilik.. skali tengok baby dah kat bawah tertungkup.. tak sangka pula baby boleh gerak sebab selama ni dia dok pusing kiri kanan ja😭😭😭 harap baby xda apa²..
normal ke?
bila baring lama, nk bangun sakit & rse ngilu sgt² dkt celah kangkang & private part(kdg rsa ad bende nak terkeluar)🥲 waktu first preggy tak rasa pun mcm ni🥲
Hai nak tanya soalan
Saya ngandung anak no 2 tapi anak pertama saya masih susu badan lagi, anak pertama setahun 6bulan, ok ke tak ea? Kalau ngandung masih susukan anak?
siapa penah pengsan masa hamil..boleh cerita pengalam x?apa perlu buat selepas pengsan?kesan?
#hamil_11minggu
Nama Baby Sama
Saya tahu semua nama ni public, semua boleh pilih dan letak nama baby apapun. Tapi saya takboleh terima bila masa mil dtg rumah untuk tengok & jaga baby masa habis pantang & perlekehkan nama anak saya. Banggakan biras saya yang baru bersalin 15 hari, namanya sedap lagi drpd anak saya. Biras saya anak dah ramai, saya ni baru first mom, at least support la nama cucu dia. Kitapun nak nama anak yang baik, elok maksud jugak. Takan saja letak nama anak ikut suka. Endup biras saya habis pantang baru saya tahu nama anak kami berdua ada SAMA NAMA. Bezanya awal dan akhir. Contohnya, Siti Maryam dan anak dia Maryam Arisya. Saya terasa jugak, bila mil bangga sangat nama cucu sorang lagi tu, sedangkan nama hampir sama. Saya sedar saya bukan menantu pilihan, tak senegeri dengan mereka. Apa saya buat semua tak kena dimata. At least respect pilihan saya dan suami, anak kami. Saya sampai tahap terasa hati dengan mil dan biras, sampai takmau balik kg sana. Tapi saya nak anak saya kenal mereka sebagai keluarga. Takmau musuhan. Saya tanak emosi melebihi akal fikiran. Hm 😔
Gigi anak ada karies
Stressnya saya jaga gigi anak macam nak gila tapi tetap juga muncul karies . Masa gigi anak ada putih2 , kk cakap ok gigi cantik so saya rasa ok je la . Lepastu tiba2 keluar kuning2 dan berlobang . Pergi swasta swasta cakap dah rosak , sapu flourida pun mcm tak jadi apa pun . anak baru 2 tahun 6 bulan . sedihnya saya . doktor ckp mungkin sbb anak tidur botol dalam mulut . saya sentiasa cabut botol dia masa tidur tp kdg tak perasan dia ambil sndiri botol dan ngempeng tahu2 bila tersedar botol dah dalam mulut dia . stressnya saya . rasa gagal sangat .
Stresssss anak xnak makan
Camner ye. Anak 2 tahun 6 bulan xnak makan. Berat da menurun. Sy da buat mcm2 sampainsy terlalu stress sehingga anak tu sy pukul sbb xnk bukak mulut. Sy x taw nk wat camner lg. Bole bg motivasi x?
Second pregnancy
Saya baru 5 weeks, second pregnancy. Saya plan nak buka buku pink bila 10 weeks nanti. So now, perlu ke consume folic acid yg beli kat farmasi dulu? Ataupun boleh je tak makan dulu? Sebab kalau buka buku pink, confirm akan dapat dari klinik kan.. yg saya concern sekarang ni sementara nak tunggu buka buku pink ni.. sebab rasa mcm awal sangat nak buku pink. Masa anak first dulu memang dah makan folic acid dari awal kahwin so teruskan makan je lepas tahu pregnant. Boleh bantu tak? 🥹🫶🏼
Normal ke 9 week tapi keluar keputihan warna cokelat
Minggu ni dah scan, baby ada FH tapi tiba tiba pagi ni check ada keputihan warna cokelat tapi takde cramp pun.. perlu ke risau? 🥹
Keluar darah/lendir coklat selepas bersama
Hi ibu2. Sebenarnya saya malu nak tanya. Tapi kena tanya juga sebab saya nak tahu kenapa dan normal ke bila selepas bersama akan keluar darah/lendir coklat dari vagina kita? Saya dah habis pantang 100 hari. Jadi risau pula dan tak selesa bila keluar macamtu. Tapi bila keluar darah/lendir coklat tu 1-2 hari macamtu je, tak lama. Ada tak yg sama mcm saya ya?