pertama kali hamil

Salam. Ini kali pertama sy hamil dan skrg usia kandungan 5 weeks. Blh tak sis semua bg cadangan apa yg perlu dimakan dan apa yg perlu dipantang utk jaga kandungan. Perlu ke sy minum susu utk ibu mengandung? blh ke sy mkn lewat mlm? buku pink sy xg buka lg. . Jgn kecam sbb sy ibu muda? TQ semua

2 Balas

Makan makanan yg berkhasiat. Elakkan makan pedas2 + berangin utk kurangkan perut sebu sbb preggy senang masuk angin. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Tak boleh biar perut kosong. Jangan skip folic acid. Susu apa2 pun boleh. Janji tak tinggi gula. Omega plus tak digalakkan utk ibu mengandung. Nak makan lewat malam tu depends. Tak boleh makan heavy2. Takut berat naik. Banyakkan makan buah dan sayur.

Jgn mkn nenas.black paper.kot2 lain nk mkn lamp chop kn,kn ada black paper.jeruk,asam2 yg jual kt kedai tu klo blh elakkan.tp klo tekak rasa nk mkn bli sikit je la buat rasa..yg lain boleh je mkn.bykkn rehat tu je k..apa2pun tahniah ye..