Refer hospital

Salam ibu2 tumpang tanya memang sekarang kalau dah masuk 30week docter kk akan bagi kita tarikh untuk refer hospital ye? Untuk apa ye. 23/2 ni saya kena refer hospital saya baru 31week.

12 Balas

Rasanya kalau takda sebab, tak perlu. Melainkan memang ada kes kes yang menyebabkan doctor kk kena refer kepada hospital. Contohnya macam saya 1st sebab doctor kk suruh confirmkan fibroid. Alhamdulillah follow up dekat hospital takda. Then teruskan checkup dekat kk. 2nd sebab anemia sewaktu pregnant. Walaupun iron saya cukup je, cuma sebab pregnant je yang darah jadi cair, so terpaksa refer hospital semula. Kalau takda masalah tak perlu pun.

sy kne refer hsptl masa 37 week sebab anak first czer.. g hsptl doc check, kalau x okey doc soh czer utk kali kedua nie. tp check tmpt czer first okey.pregnnt kali nie xde sakit pape alhamdulillah. sy nk try normal.. doakan sy berjaya bersalin normal dgn selamat ye.

1y ago

i.Allah sis. moga dimudahkn ya

macam sy. xdemasalah sy yg mintak nurse surat utk refer hosptal sb nak book hosptal tempat kite besalin. mase dokter kata refer hosptal tu die ade tye x nak besalin hosptal mane.. sb hosptal klu nak book kne 2@3 kli cekup kat sane bru boleh besalin.

1y ago

puan @nur syahirah jangan risau misi just tnya plan kita ja nk g hospital mana kita nk bersalin. kalau misi xtanya pon awak masih boleh pergi hospital yg awak sendiri dh decide nak bersalin samaada hosp. gov ataupon hospital swasta. if swasta ni awak kena checkup 2@3 kali dulu dgn dorang baru boleh bersalin dkt situ☺️✌️

sama lah sy esok 20/2 pergi hospital jumpa Dr pakar...lagi2 sy sangkut GDM 😊 MMG kena jumpa pakar..ada masalah ke tak de masalah ke kena jumpa jugak ..

Kena tanya doc sis. Jgn diam mase jumpa doc. Ade persoalan kena direct tanya. Kami kat sini tak tahu kondisi kandungan sis ade masalah ape.

sllu ada mslh je yg kena gi hospital.. yg normalx ada mslh lngsung teruskn di kk shj smpai bersalin

1y ago

betul..sy kna refer spital wk 32 trus kna bsalin sbb ade msalh

awak kena tanya doctor kk tmpt awak checkup. kalau ada apa2 mslh mmg dorang akan refer pakar dkt hospital

same mcm saya kne refer doc pakar kat hosp bile usia kndungan 34w nanti

sis tak tanya ke doc utk apa kena refer hosp masa doc bg tarikh tu?

1y ago

kalau dah 5 tahun inshaAllah takde apa tu sis. doc nak check je kot luka lama. semoga dipermudahkan urusan sia

sy 32 week nnt kena refer hospital sbb czer masa anak pertama..