Baby melintang

Hi ibu2.. Nak tanya macammane ye nak bagi baby masuk laluan, sy dah 35w.. Doc bg mase 2minggu je lg.. kalau tetap melintang kene refer ke hospital.. ade care x ibu2.. tolongggg..

3 Balas

samala mcm syaa...35week jg...sblm ni ok ja baby kpla kat bawah...tba2 check up baby mlintang da...bru nurse ckp baby sy bsar dn prut pun mcm sempit da...mmg rsauuu...mcm mau mnangis jaa time nurse ckp bgtu...da try sujud lma..baby lurus da tp lpstu mlintang balik....klu posisi baby msi mlintang mgkin akn kena ceaser...rsauu sgt...ni anak ptma...muda2an kita dpt bsalin normal jg....

1y ago

sya sblm ni baby elok ja kpla ke bawah...tba2 pla bru2 ni bklinik posisi baby melintang...dahtu nurse ckp baby bsar dn prut sempit da...rsau2 jg klu kena czer...muda2anla allah swt luruskn posisi bby kita dn dpt bsalin normal....amin insya allah...xda yg mustahil..tawakal wlupn dalam hati rsau ....😔

jgn risau , saya scan 34, 35w pun msih dlm posisi breech . Masuk 36w baby kepala dh kat bawah . Banyakka berdoa . Try malam tidur pusing kiri . Bersujud . Mandi air sejuk curah dkt bhgian perut atas . Itu ikut saya lah . Hehe . Btw saya skrg 36w2d . Masuk 38w nnti nak kena serah diri . Semoga kita semua lancar dan dipermudahkan urusan bersalin .

sy pon 35w...last week jumpa pakar 34w kepala duk belah kiri kaki kanan...ari nie pakar scan kepala kanan kaki kiri...tp sb sy pilih nk czer so doc pkar ckp xpe je...klo x normal die ckp 37w kne msk wad dh