Berat baby

Hai, nak tanya . Kalau berat baby 2.2kg 33weeks di kira baby besar ke ? Perlu refer hospital ? Sbb checkup kt KK then dokter nak refer kt hospital #firstbaby

12 Balas

Saya scan ritu masa 33w berat baby 2.4kg ja.. Hari nie kena refer pakar O&G sbb gdm on diet.. Sekali doc scan berat baby dah 3.8kg (36w2d).. Terus doc suruh czer ja sbb takut bahu baby tersangkut & patah.. Klu ikut due date 17/11 nnti.. Tadi pakar bagi tarikh czer 3/11.. 2/11 pagi dh kena masuk wad..

4y ago

ohh mcm tu.. terima kasih sis.. sy jd tpikir² pulak.. sbb nurse ckp akn call.. mgu dpn sy checkup kang dia mrh sy balik pulak🤣🤣

Ok lg tu... Sy scan 35week baby 3.6 kg dah.. Bila scan lg 39week, baby 3.89kg... Refer dokter, dy tgk previuos case baby smua bsar2 sbb mummy n daddy dy tggi.. So its normal dy kata

normal je. sbb makin dkt due, berat baby dgn ibu akn statik. mcm sy haritu 35 weeks dh 2.7kg. kluar pun 2.7kg. mybe kalau naik pun naik sikit je.

anggaran berat baby sy harini 36w4d 2.5kg .. tapi cuma anggaran je sis , xtepat pn .. bole jadi berat baby lebih atau kurang dari tu

Sye scan 33w4d Berat baby bru 1.95kg.. doktor ckp xbesar xkecik.. ok2 je.. tp doktor pelik perut kecik sngt.. mcm xngandung..

saya chek 32 bby dlm 1.5 je.. rsenye normal berat tu kot ni pom ygh cri cara nk bagi baby naik sikit berat die.. m risau plk

Ok je tu.. sy scan 34 mnggu 2.2 kg jgk.. alhamdulillah siht dlm pert.. now dh 36 mnggu 2 hri mnunggu hari nie🤣

jadi sis kena beranak awal la klu baby besar?? saya nnti 26hb nie checkup scan baby usia kandungan 32w

4y ago

ohh semoga semua baik" saja yaa

saya scan 36 weeks kat kk , 2.77kg doktor kata okay je. tak terlalu kecil, & tak terlalu besar.

Sya scan 33 week baby 2.4 kg. Dr kata baby okay je tk de masalah 🧐

4y ago

Lain Dr lain consult kot 😂 tp next week jmpa Dr pakar sbb mmg plan bersalin kat situ. Cuma still buat check up di kk mcm biasa. Tgh tnggu juga apa pakar ckp nnt.