alahan yg teruk

salam ibu2 semua...sy nak tanya ada tak yg alami alahan yg teruk...makan atau minum ape semua akan muntah balik...kadang2 tak larat badan nie...lemah sgt...makan ape je mesti kuar semula...kadang2 bila kat luar terpaksa tahan lapar sbb risau akan muntah dia khalayak ramai...mcm mana nk atasinya yer...tq yg sudi jawab..

17 Balas

sama saya time 1st trimester.. xmakan badan lagi jadi lemah.. paksa diri makan sikit, saya bykkan makan buah tembikai, tu jak yg blh masuk.. saya elakkan pikir psl mual2 tu.. kalau saya berkerja, saya blh makan byk sikit, sbb xpikir sgt psl mual2 tu..& mesti mahu minum air sejuk, supaya lidah xrasa pahit2