Scan Awal Kehamilan

Salam, haii. Ade tak kat sini scan utk awal kehamilan, utk tahu brape weeks pastu bila repeat scan 2minggu kmudian, berkurang tarikh weeks? Penah scan masa 31/12 klinik swasta ngam2 8w0d tapi bila repeat scan lgi, 14/1 baru 9w2d, ptutnya time tu dah 10w0d. Due pum beza, mula2 tu 12/8/2022 bila 2nd scan 17/8/22 pulak 😂 susah nak kira klau priod jenis tak teratur. Hbis lariii😌, tggu nak buka buku laa baru tahu brape weeks. Confius klau nurse tnya dah brape weeks time nak buka buku nnt, nak jwb 13weeks ke 12weeks 😅

Scan Awal Kehamilan
14 Balas

Ikut je yg latest punya scan. Memang takleh nak kira ikut period pun sebab tarikh persenyawaan yg sebenar pun kita tak tahu. So ikut kiraan size janin yg latest