Kandungan baby

Salam hai ibu ibu nak tya ada tak yang pernah mengalami bila scan kk 24 weeks tapi bila scan swasta untuk detail dapt 22 weeks. Sebab first due date dapat 7/2/23 masa dapat tahun prgt scan dekat swasta. Bila bukak buku kat kk dia bg 31/1/23. Adakah normal bila tarikh lari ataupun semua tu boleh berubah bila dah penghujunh due.

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

slalu nya mmg dkt kk dorg bagi tarikh awal sikit .. dorg akan buat scan lagi nanti tgk 1st date tu dgn scan yg kedua tu lari jauh ke x .. kalau x lari jauh mmg dorg pakai je tarikh 1st tu .. sbb tarikh tu just estimate je .. selebih nya depend baby .. ada baby sibok kluar awai ada dok best sgt dok dlm smpai x kluar2 lagi dri tarikh due 😂

Baca lagi

jgn risau okay. yg penting xlari byk☺️. ada je baby keluar sebelom due date. mcm sy 1st baby keluar masa 38weeks 2day. 2mggu awal dr tarikh due. ada juga baby yg overdue. dn ada yg ngam2 dgn tarikh due date. ada baby yg keluar prem pon ada. apa2 pon semoga urusan awak dipermudahkan okay❤️

4mo ago

Terima kasih sis ♥️♥️♥️

TapFluencer

Salam. Normal sis. Mesti tarikh akan berbeza. Tapi bila nanti scan lagi doktor mana yg awak check up akan confirm kan edd awak (due date)

4mo ago

Takpa saya pun keliru mula² . Tapi follow je mana doc tempat awak check up selalu

Normal tu,,sbb tarikh tu ikut tumbesaran bby dalam perut ibu heheh..kalau ingat tarikh last period kita ikut kiraan tu lah,,

normal aslkn tak lari weeks byk sgt. hari pun i mcmtu, pastu bila nxt checkup ngam je weeks dia

dh nama pon ‘jangkaan date bersalin’.