Scan baby 7 weeks or 8 weeks ke atas?

Saya dah scan masa 4 weeks tapi doctor kata tak nampak lagi. Mcm mana kita nak tahu yang kandungan dalam rahim atau luar rahim? Bila boleh repeat scan?

2 Balas

i 5weeks pun nmpk kantung je sis… doc advice dtg lagi 3weeks. ada ibu2 yg cepat ada yg lambat… normal je tu yg penting byk kan bed rest dan jgn stress ok.

7mo ago

So you repeat scan at 8 weeks la? Ok thank you sis

4w mmg xnmpk apa2 lg. next time tunggu 6w keatas baru blh tgk kedudukan kantung/yolk sac. 8w keatas utk tgk janin dh terbentuk dan juga heartbeat.

7mo ago

Thank you sis