Buka buku pink paling lewat berape week ?

Kalau ikt trikh period dah nak masuk 10 week dah, firsttime scan haritu 11/8, 7w6d dekat swasta cuma nmpk kntung je, normal ke ? swasta bagi tarikh repeat scan 1/9, Sya ingt nak tggu 1/9 untk repeat scn kali ke 2. Baru pergi buka buku pink kt kk, agak agak misi marah tak sebab lewat buka buku ? Mohon penerangan. Saya first time prgnant, takde pengalamn lg 🙃 #SeriusTanya

5 Balas

boleh call kk untuk dapatkan appointment buka buku dulu.. inform juga yg last scan tu nampak kantung.. Sy dulu lepas 2minggu baru dapat date nak buka buku.. biasa bawah 12w dah kena buka buku..

awak call kk tmpt awak utk set appoinment & tnye jgak prosedur bkak buku.. mcm kk sye, dye nak gmbr scan swasta.. sye call mse sye 8 weeks (da ade heartbeat), dpt tarikh ble da 12 weeks..

12 week pun better. Bawak sekali scan kat swasta tu. Biasanya Dr. KK akan minta

Tak perlu tunggu scan untuk buka buku. Set appointment dulu dengan KK

1mo ago

betul. saya sekarang ni dah 9 week terus wasap kk yang dekat dengan rumah. alhamdulillah terus dapat tarikh appointment

by 12w seeloknya. tak perlu scan swasta dulu pun