makanan baby 6 bulan

salam hai ibu2..baby sy da nk msk 6 bulan..makanan apa ye yg sesuai utk sy bg pd baby?&betul je jgn kenalkn dkt baby usia 6 bulan bubur nasi n nestum?

5 Balas

6 bulan tu perknlkan bby puree buah2 sayur2an n bubur kosong dlu..Bwah 2y jgn bg gram gula lg..nestum xelok utk bby lg sb mnis dan boleh jdi picky eater..Bila dh bg nestuM nty anak2 xnk yg tawar2...Mmng 6bln nie bby mkn sikit sb bru knl ttg mknan...Jgn cpt mngalah..Bt sikit2 jew..6Bln nie mkn shri skli jew..Celery boleh gnti garam..Carrot @ kurma gnti gula..Tomato gnti masam2 mcm tu...Prknlkn 4rd dlu tme 6m nie utk thu ape yg bby alargik ke x...Ape2 mknan yg bru try bt 4rd