Baby 6 bulan susah makan

Anak sya dh msuk 6 bulan tapi susah makan....dh blend bubur Pon xnk mkn....hanya makan nestum je ...bubur nasi mmg dia xnk ...saya nk tnya mcm mana nk bgi dia mkn bubur nasi yer xkan la nk bgi mkan nestum je....

2 Balas

stop bagi nestum. bubur nasi tu boleh pelbagaikan rasa. setiap 2 hari tukar menu. contoh harini esok, bubur nasi + lobak. pastu tukar bubur nasi + bayam 2 hari, pastu bubur nasi + sawi. baby 6 bulan dapat makan 3-4 suap pun okay dah. nanti masuk 7 bulan boleh try bagi finger food.

5mo ago

baik miss terima kasih

Dah bagi nestum awal2….mmg lerrr