nestum baby first eat

Hai mommy , boleh tahu nestum baby utk 6 bulan first time makan yg mana ek sesuai n selamat utk baby ? sy mmg dah siap stnby utk msk2 .. tp neneknye berkerass nk suh bagi nestum jgk 🥲 katanya xde org bg nasi awal2 ni . tp sy nk jgk bg bubur nasi beras sumo cmpur olive oil tu . time neneknye ad bru sy bg nestum selang ngn bubur .

2 Balas

Kalau nak beli jug beli yg jenis takde perisa tu sis kosong takda gula. Kalau boleh bubur lh lebih healthy. Sbb nestum ni blh buat baby picky eater sbb dh biasa kenalkan dgn benda manis artificial

3mo ago

ouhh betul jugak kann .. ni klau jawab mcm ni kat mak mak mesti diorang kata elokk je besar kan kite smpai skrg .. ayat tu la slalu keluar klau xikut ckp diorg 😂 hritu disuruh anak 4m mkn nestum . tp sy berkeras ckp xnak . pstu skrg tnya dah beli k belom nestum anak 😅 pdhal sy dah siap beli smua dah brangan yg nk dimasak . hehe thanks sis 🥰

Kita beli ni. Snang. Bubur ni sedia mcm nestum. Tapi dia bubur nasi. Bby mula2 xmkn bnyk. Nk msak mmg xpadan. So yg ni dh siap serbuk, bncuh air suam. Siap.

3mo ago

waa .. okay baik bleh try ni .. thankss mommy 🫶🏻