First Hearbeat Scan

Salam everyone. Im currently at my 7th week of 1st pregnancy. Did an ultrasound but yet to see the heartbeat. Mind to share when did your babies showed the heartbeat?

71 Balas

Saye pg bt ultrasound mse week ke 7 jgak. Alhamdulillah dh ade heartbeat dye degub laju sgt. Dh bleh nmpk. Sye tahan kencing utk bg bby nmpk clear mse scan. Mse scan ultrasound tu bgtau usia sebenar kandungan. Time tu tgk kt dh 7w6d. ☺️

5y ago

Wahh bestnya. I tahan kencing haritu xnampak langsung, tapi semalam nampak lah sac. Xsabar nak dengar heartbeat baby

Today I done ultrasound and vaginal scan as well..detect 7weeks but can't c heartbeat yet. Doctor make another appointment for 1 week.. feel so scare please have smooth pregnancy

Try go to GH or private clinic to scan from below (transvaginal). Myb it can see. Sometimes, ur baby still small. Just wait another 2w and repeat the scan.

Wsalam.. 6w3d baru nampak kantung sahaja, 7w6d nampak baby dan heartbeat.. tetapi setiap orang berbeza.. jangan fikir banyak sangat ya, stay positive 💕

sy scan masa 7 minggu. dah nampak heartbeat kelip2. sekarang sudah 14 minggu. cadangnya nanti 16 minggu nak scan dekat private. KK scan bila 20minggu nanti.

5y ago

KK scan masa sy buka buku pink. tu je sekali. sy pun risau sbb lps 20mggu baru dpt tgk kan. tu yg nk scan kat private mggu depan.

salam..mine was at 6th week..very strong heartbeat..alhamdulillah..soon u'll hear urs too..dont think too much..pray only for good things..

6week dah nmpak . tuh pun pge scan kat klinik swasta , klinik kerajaan tak nmpak scan gelap . alhamdullilah happy sngat sbb baby sihat .

5y ago

Wahhh awal ya sis nampak heartbeat baby

6w itupun doc buat tvs. Klau scan perut just nmpak kantung. Scan bawah alhamdulillah da nmpak heartbeat da.

5th weeks 5days. 1st scan. but ada orang nampak lambat. 8th weeks baru nampak and dengar. lain orang, lain.

Wassalam, 8weeks already can hear the heartbeat, if still not hearing doc will advice come another 2weeks.