Ultrasound in 7 weeks!

hi there!! 7 weeks pregnant..u all dah try scan tak? can see anything? mine can't see anything yet, just an unclear sac..huhu..can't wait to see the heartbeat

9 Balas

mmg cam tu.. saya scan time 6weeks. cuma nampak sac. so doc repeat scan time 11 weeks and boleh la nampak baby yg sudah besar.😍scan cuma 4 kali je kalau gov. yg lain nurse akan guna dopler utk dengar and record degupan baby.

4y ago

11weeks still kecil untunk dengar jantung guna dopler..tapi awak boleh nampak kat mesin semasa scan ultrasound nanti.

Hi may I know how many weeks you can c heartbeat.. from my calculations I am 8week..but done vaginal scan 5weeks and last Saturday done vaginal scan at private show 7weeks.. both scan still cant c heartbeat.. I am so worry

4y ago

Thanks

Haritu sy g klinik utk pregnancy confirmation..doc kira2 dlm 5 minggu then dia scan skli tp x clear..sebab period x teratur so dia suruh datang lg 2 minggu nk scan & kira due date..

Yup..sy scan ms 8 week n nmpk jegupan jantung yg sngt kecil..dan start dr tu rs nk menangis tengok keajaiban tuhan ciptakan bayi..sekarang sudah masuk 10 week

5y ago

kann!!! rasa nak nangis je kalau ingat balik degupan tu..sy dah masuk 8 weeks hari ni

Mine 6-7w bleh nmpk heartbeat n kantung.. tp doc xleh ukur lg sbb kecik sgt...

Mine . Mase 6weeks 3 days . Tapi scan ikut bawah 😅😅😅 . Dah nampak heartbeat .

7minggu just nampak kantung jer kan..ni yg sy scan ms 7minggu

5y ago

mine too

This is mine wen 7w1D

6 weeks with heartbeat.. TVS