bila bayi mula merangkak

salam, bila ye bayi mula merangkak..ank saya 9bln masih mngesot..blum merangkak tp tgh bljr angkt punggung. xpe ke?

bila bayi mula merangkak
5 Balas

bykkn tatih ngn baby..wt aktiviti ngn dy..ank sy 6 bln ad kakk dy... dh boleh merangkak umo 6 bln..ni tgh belajar nk duduk.. kena bykkn wt aktiviti ngn baby..tatih dy even xpndai jalan..bg kuatkan tulang belakang & kaki dia.. bykkan aktiviti berenang utk dia mgkin faktor baby badan berat..boleh jd dy susah nk agkt bdn...

3y ago

alhmdulilah setahun hari ni..masih berdiri pgg2..tgh ajar dia bdiri sndiri..masa bdiri je, lps kn dia ..tjatuh..kalu pgg, dia blh bdiri n jln pgg2

xpe jek sis, nnti klu dia angkat punggung lagi, sis cuba tlg angkatkan bdan dia,buat posisi merangkak.. sesekali sis boleh join merangkak sama supaya dia nampak dan mudah tiru..hehe..

3y ago

sis jual brp tudung baby

Anak saya dah setahun masih mengesot 😢

baby ada yg lambat, ada yg cepat

alahai comelnya btudung 😍

3y ago

terima kasih mommy ..pakai masa raya je🤭