HB pregnant

salam akak-ii semua , semalam pg klinik buat checkup , nurse ckp skrang HB sy low , 🥺 ada tips tk nk bg hb tu okay and nk mintak pendapat susu apa yg okay utk ibu mengandung

28 Balas

try consume maltofer, oren sunkish, jambu batu, kerang,and bayam. insyaallah hb naik cntik.

Sya minum jus mamariam, dan minum susu frisomum gold.. Syukur alhamdulillah, hb okay.. 🤗

sis bole cuba jus mamariam or mkn ubat kk dgn air limau kasturi or mkn buah jambu batu ...

Makan sayuran hijau gelap, makan buah delima hari2. Ataupun minum jus delima utk mudah.

Sis leh cuba susu kambing lazz gan buah jambu hb memang naik sye amal kan tu je.

sy amalkan minum susu kambing kurma lazz je..alhamdulillah hb ok je

sy minum susu kambing fresh.. alhamdulillah naik..9.5 to 11

minum air oren bancuh tanpa gula.insya Allah membantu

Jus delima daripada olive house sgt bagus utk hb:)

jambu batu sis....sblum pergi klnik mkn tu...