MALAS DAN LEMAH

Salam. 2 kandungan sy sebelum ni alahan sampai 3 bulan lebih. Masuk 4 bulan baru ok,dpt makan dan buat kerja mcm biasa sampailah dekat² nak bersalin. Tp kandungan kali ni bg sy agak teruk sedikit. Bukan apa,sy jadi malas dan letih melampau. Buat kerja rumah pun rasa mcm terpaksa ja. Rasa nak baring²,tp tetap paksa diri urus anak² dan rumah. Bila husband balik kerja,dia la yg urus anak²,sy pula masa tu ambil la kesempatan rehat. Kadang sy kesian dgn husband,tp nak buat mcm mana,sy susah nak lawan perasaan sy ni. Hairan betul sy dgn perubahan hormon masa pregnant kali ni. Rasa mcm diri tak berguna langsung. 2 anak sebelum ni girl,kali ni doc scan 2x baby boy. Entah sebab pregnant lain jantina atau memang perubahan hormon,sy pun tak tau. Cuma sy tak berharap sgt dgn hasil scan tu,takut kecewa. Ibu² ada rasa mcm sy ni tak? Kongsi la,supaya sy tau sy tak keseorangan😁😁

1 Balas

sya kena sebijik mcm sis tpi di trimester awal smpai masok 22w mcmtu .. lepas dri tu ok balik dah dpt buat kerja mcm biasa and makin susah nak stop buat keje😅 mengemas pon smpai 2/3 pagi .. smpai husband bising suruh jgn berkemas selalu sgt ..

1y ago

biasa laa tu .. lain anak lain pembawakkan .. ada yg sama ada lain2 .. sya 4 anak nak masok 6 ni pon lain2 gak pengalaman semua time pregnant