Alahan teruk

Please bagi saya semangat nak hadapi alahan. Saya dah 12 minggu tapi alahan masih sama 😢 saya sampai rasa down sebab sy tak dapat nak beraktiviti seperti biasa. Semua makanan saya tak lalu. Badan saya rasa letih sgt walaupun sy rasa sy dah lama rehat. Kadang2 sy rasa murung juga sebab rasa menyusahkan org 🥺 byk makanan jd membazir sbb sy tk lalu nak makan dan akan muntah. Kesian suami sy nak layankan sy. Dahla dia pun selalu kena makan luar sebab sy dah tak lalu nak masak. Pastu bila dia carikan makanan yg sy nak.. end up sy tk dpt nk makan sebab rasa tk sedap di lidah dan nak muntah. Suami tak pernah mengeluh tp sy rasa bersalah sgt 🥺sy nak jumpa org pun sy malas sgt sbb sy tk ada mood bila keadaan mcm ni. Sy jd mengasingkan diri. Sy bukan tak bersyukur.. sy happy sgt bila dpt tahu sy hamil. Ini anak pertama sy. Happy sgt bila pergi scan tgk baby. Sy syg baby sy. Tp tula sy stress dgn alahan 😭 sy jarang sakit dan ni pengalaman pertama sy. Dan lg satu sy rasa mcm tk jaga baby dgn baik sbb kan alahan ni. Ubat muntah, ubat mual, gastrik sume sy da dpt kan dari doktor tp keadaan masih sama. Bg sy semangat pls.

2 Balas

Kalau macam itu cuba sis makan buah Buahan sebab kalau kita tak makan lansung pun kasihan baby dalam perut takut nanti tak seberapa aktif kalau c ibu kurang makan sabar iya sis memang macam itu lah anak pertama 😅lama”okey juga itu permakanan..

moga dipermudahkan mommy. Kkdg tu mmg moody kejap bila alahan teruk. tp jangan layankan perasaan lama2. makan je apa yg awak nk makan. jgn bg perut kosong dan sakit.