normal ke 1-3w ada alahan,tapi sekarang dah 5w xde pape alahan perut cram je..

risau plk.. mcm x ngandung pn ya

12 Balas

normal. awak boleh search dlm previous post ada mommy yg bertanya soalan sama macam awak. ada ramai mommy share experience mereka dlm post tu. ada yg selepas 5w baru rasa alahan. ada yg start 2nd trimester baru rasa alahan. ada yg tak mengalami apa2 alahan. mcm sy alhamdulillah utk both pregnancy journey sy xmengalami morning sickness smpi bersalin.

9mo ago

xde la awak. lain anak lain pembawakan dia😊. kalau awak nak scan sekarang nnt buat awak panik kalau doctor inform belom nampak pape lg. tggu masok 6@7w awak pergi scan yea. selagi xde bleeding/spotting kandungan awak baik2 sahaja🥰

Normal je awal. Kawan saya takde alahan apa apa. Cuma tak boleh bau tumis je. Tkde muntah takde apa. Perut cramp tu cuba makan kerap tp kuantiti sikit. Kdg risau gastrik. Saya alahan week 6 sampai week 18 mcmtu. Gastrik lagi. Dr suruh makan sikit2 dan kerap.

sama macam saya sblm ni badan selalu lemah tak bermaya, makan pun tak lalu. tp sampai week 6 ja pastu dah kurang n ada hari yg takda alahan lgsung. risau jugak tp baca kata normal ja mcm ni. tgh tunggu 5 hari lagi nak prgi check up. semoga baby sihat2 saja

9mo ago

kan kita ni risau trlebih nk2 x sama n ank sebelum ni.. org ckp slgi xde darah xperlu risau

Saya sekarang dah 18 weeks memang tak ada alahan langsung, anak first. Dulu awal awal pun risau juga, normal ke tak ada alahan. Doktor kata normal je memang ada macam tu. Cuma cramp perut tu memang ada. No worries, asalkan baby okay, okay la tu ☺️

Saya pulak tiber kena morning sickness bila tahu and check pregnancy 😂 sebelum2 tu okay je takde pape. Then check pregnancy test eh dah 4w+ esok2nya terus ada morning sickness. Ni semua normal. Yg best nya ada org tak kena alahan langsung pun.

9mo ago

Sblum ni prgnant alahan smpai 8bln,lembik smpai merangkak msuk blik air.. yg ni lain tu jd pelik 😬.. alhamdulillah klau hamil xde alahan

Sy xde alahan jgk..bwh 4 weeks sy rasa mcm nk dtg bln je..lps tu perut je kerap nyucuk dari 4weeks smpai 10-11weeks..g mana2 nk jln jadi xselesa..skrg alhamdulillah 16weeks nyucuk2 tu xde..cuma lps mkn kenyang2 je perut mengeras 😅

brsyukurlah klau x rse alahan.. sy alah smpai 4bln xlarat dh nk lyn.. msok 5bln dh ok brsyukur sngt.. laen org laen cra... jnji bby ok smua sihat ok lh.. jgn tmbhkn kerisauan tu.. enjoy je moment2 tu ☺️☺️..

Normal. Awal lgi sis. Tunggu masuk 10-11weeks ada la tu alahan dia. Kdg2 ada je yg takde alhan smpai beranak. Kalau ditakdirkan awak takde alahan sampai beranak, alhamdulillah sis. Lagi best. Think positive je

saya 1-4w tkde alahan pon bile 5w baru rase mual je manjanggg 😅 tpi tknk muntah pon, cuma kalini rase malas dia tu tkleh bawak bincang ye 😭🤦🏻‍♀️

9mo ago

5w baru

saya pon kalau tk de rasa alahan jadi risau 😂hritu masa 11 w tiba2 rasa ok je badan , saya pegi check up 12 w check jantung baby , Alhamdulillah ok ...