Hye momies maaf nak tanya. Start berapa bulan biasanya babybump mula nampak. Sebab saya dah 4bulan tp perut macam biasa je

Risau jugak ni?

38 Balas

kenapa perlu risau, nak perut memboyot boyot ke macam mana nanti kata malu pulak orang ngata perut besar sangat pulak ta kena dgn bulan mcm sesetgh ibu lain kena lagi sedih perasaan mereka pregnant ni ta semesti perlu perut kena wajib besar, nampak macam tu juga kes alahan pregnant ta semestinya perlu dan wajib ada alahan, tu semua rezeki Allah bagi tade perlu risau bab perut kecik ke ta nampak ke, besar ke janji anak dlm tu sihat, tu yang lagi penting dan perlu risau, just bersyukur perut macam mana bentuk sekalipun, tade masalah benda tu ta perlu nak pening pening kepala nak risau, or nak doa bebanyak pun tapa utk next pregnancy minta perut besar sikit

Saya 6 bulan ke atas baru nampak jelas. Sebelum tu masih boleh pakai baju kurung pergi keje. Tapi bila masuk 8bulan ke atas masa tu x boleh dibendung lagik. Rasa x larat nak bawak badan dah. Nak bagi nampak baby bump boleh pakai baju fit sikit so automatik org nampak kita pregnant. Blaus sy kebanyakannya besar2 so smpai dah 36w ni masih boleh pakai. Tak perlu beli blaus maternity hehe

Relax sis. Saya perut 5m pn x besar mana nk bandingkn dgn kakak saya dh mcm 9m. Padahal ktrg beza 3w je. Tp sy x kisah sbb ni ank 1st n dia plak dh ank ke 4.so mmg xleh nk banding2 la. Klau sis risau, boleh tgk chart kat apps ni. Baby 4m klau x silap sebesar bawang besar je pn. Nk ikut logik, mmg perut x nmpk sgt pn. Janji doc kata sihat, dh alhamdulillah. +ve je sis 😊

Saya dah hujung 7 bulan baru nak nampak wakkk. Tu pun org kata kecik mcm baru 4bulan haha takpe la nak buat macam mana badan maknya kecik. Skrg ni tgh menunggu hari je nak bersalin. Enjoy the moment sementara perut kecik tu. Nnti dah membelon seksa ya rabbi tauuu

Sya da masuk 7bln lbih sis...tp perut mcm 4bln je...xperlu rsau...doa yg baik2 sja...sya ni ank ke5 da...semua perut kcik ja...masa msuk 9bln perut bru mcm 6bln bila smpai masa bsalin semua tkjut...perut kcik tiba2 da beranak...😅

sy 7bln ke atas bru nmpk... org klu jumpe asyik ckp je.. bila nk ade baby ni... sy diam je.. walhal ni da nk msuk 8bln da pn hehe..elok org xtaw, nti asyik nk pgg pgg perut je..

Baby bump nampak ke tak tu x jadi masalah as long as baby ok. Xde kaitan apa pon perut kecik besar dgn kesihatan bayi dlm kandungan unless bila scan ada masalah baru boleh risau

xyah risau la bnda xsepatutnya.. as long as doc ckp baby sihat .. hb maintan. awk sehat sudah la. bnda2 mcm ni normal la. is not a big issue pon. chill k

sy masuk 8bulan skg baru org sekeliling ckp besar perut. even badan sy berisi still x brp nampak nurse pun tegur perut kecil je mcm baby x cukup makan😅

Saya 7 bulan baru nmpak perut. Sume cakao perut kecik..Skali baby keluar 3.42g.. xtau la cane dia duk dlm perut tu 😅😅