hb low

Rini cek hb 10.8.. sy dah 15 minggu.. anak 1st.. sedih ni, nurse kata kalau tak jaga makan t baby lembam atau ada masalah IQ sbb fasa ni otak baby dan organ2 penting sedang membesar.. mommy2 bantu saya macam mana nak naikkan hb please.. kena jumpa lagi 2 minggu ??

50 Balas

Saya pon 1st pregnant saya mkn buah jambu Batu ja. Ubat hb xpenah mkn. Sbb xlalu n nak muntah ja. Alhamdulilah hb saya okay nurse pon puji cantik ja hb😁

5y ago

Hb tu, hemoglobin ye?

Try minum jus mamariam (minuman cmpuran delima, kurma, badam, zaitun, mnyk klpa dara).. sy bru smggu mnun jus ni hb sy da ok..

Mkn buah naga merah sis,n mkn obimin. Sy sblum ni hb trun jgk,tp start mkn obimin nurse kate dh cntik dh hb sy,mkin naik2 hb nye

Sy mkn multivitamin Blackmores for pregnancy shj and alhamdulilah hb Sy 14 and paling rendah pun 12.8.. Cuba lar dulu mana tahu serasi..

5y ago

Owh lupa Blackmores ni siap ad folic acid jgk so x perlu ambik tambahan lain dah

Makan iberet beli kt farmasi, sejam sebelum sarapan pagi.. Jgn minum milo, teh, kopi, susu.. InsyaAllah naik.. Cube lah...

Mkn jambu batu , buah delima/pati delima , ikn gorg , bayam , tapi sy rsa mkn zincfr sblm tdr n air oren . Mmg cpt

Sy dh 5bln, hb low jew... Dh mkn mcm2,still sma.. Pling rendah 9.6..nurse asyik bebel je.. Insyaallah baby xde apa2..

Saya pun hb rendah jugak haritu. Skrg dah okay. Tiap hari mkn jambu batu dan mknn yg kaya dgn protein mcm ikan.

Stop minum kopi, teh n nescafe. Dulu 1st baby hb saya low. N try amik obimin

Bykkn mkn sayur bayam, kerang, hati ayam, jus delima.. Kurangkan minuman ber caffeine