hb low

Rini cek hb 10.8.. sy dah 15 minggu.. anak 1st.. sedih ni, nurse kata kalau tak jaga makan t baby lembam atau ada masalah IQ sbb fasa ni otak baby dan organ2 penting sedang membesar.. mommy2 bantu saya macam mana nak naikkan hb please.. kena jumpa lagi 2 minggu ??

50 Balas

Elak kafein... jgn minum milo, nescafe, kopi atau teh. Beli pati delima dan buat jus

Saya minum air alkali utk naikkan HB.. Dari 9+ terus naik ke 12+...

5y ago

Beli kat kwn...yup mcm air mineral tp pH yg lebih tinggi sis..

rajin² minum air limau kasturi & amalkan mkn buah tin @ buah kurma.

Buah delima mkn la sebiji shri sblom checkup. Sy dri 10.9 naik 14.6

Tukar vitamin dulu. Cuba Iberet. Insya Allah akan naikkan hb.

Makan vitamin dr KK.. jangan/kurangkan kafein..

Makan pelempung daging@kerang,buahan banyak2 sis

Sye harini ade chckup.. Cek hb trun.. 10 je 😫😫

Buat sup bayam ngan ikan bilis. Mkn 4 kali seminggu.

Byk2 mkn jambu batu, hati, bayam merah Insya Allah