confuse with EDD

hi, recording to my LMP, i am 25w 4d by today.. but when i did my USG this morning, the scan shows my baby is about 27w with 837g weight.. my uterus also measured 27cm.. am my EDD gonna be changed?

6 Balas

Sis saya pun tadi baru cek & jmpa doc buat kedua kalinya dlm sebulan..just nak confirm edd ngan my LNMP..kalau ikut saiz masa scan mula2 pun mmg 2w3d beza ngan kiraan last period..so doc bag appointment lagi 2weeks utk scan lagi skali utk double confirm which is tadi la scan kali keduanya..so scan mmg tunjukkan saiz baby mmg 2w4d lbh besar banding kiraan ikut last period..so doc tukar edd ikut scan..ini penting spya kiraan minggu utk kelahiran cukup matang..