Alahan Teruk

Rasa down sangat2 sebab alahan teruk. Makan je muntah. Makanan tak sempat duduk lama dalam perut dah kene keluarkan balik😢 Bangun tidur jangan cakap la, perut kembung & keras. Memang muntah teruk pagi2, sampaikan muntah tu ada cecair kuning & ada gas. Mulut pulak sampai berbuih. Serius rasa down gile sekarang ni😭

13 Balas

Tetap bersabar dan bersemangat ya sis . Permulaan untuk bahagia ada deritanya . Anggap ja dugaan , sis makan la even lepas tu muntah . Baby perlukan zat , makan dgn kuantiti sikit tapi berulang . Sulam dengan biskut kering , oat crunch . Kudapan yg berkhasiat . Atau sis boleh try kacang pistachio , elok untuk baby . Kurangkan sedikit rasa mual atau muntah sis . Kalau boleh minum nestum , minum la & banyakkan air kosong atau sejuk (mana sis selesa) . Bila muntah kurang rasa perit tekak sebab sis takda makan makanan yg pedas . Sis boleh req ubat dekat doktor kk untuk mual & muntah . Biar ada rekod yg sis makan ubat apa if sis ke klinik swasta ketika scan atau ER atau warded atau pakar hospital ada rekod untuk mereka rujuk andai berlaku kemerosotan kesihatan sis .