Alahan Teruk

Rasa down sangat2 sebab alahan teruk. Makan je muntah. Makanan tak sempat duduk lama dalam perut dah kene keluarkan balik😢 Bangun tidur jangan cakap la, perut kembung & keras. Memang muntah teruk pagi2, sampaikan muntah tu ada cecair kuning & ada gas. Mulut pulak sampai berbuih. Serius rasa down gile sekarang ni😭

13 Balas

Samalah.. Sy pun mabuk teruk masa awal2 mengandung sampai tahap nak pengsan.. Tapi sy kuatkan semangat demi anak.. Dah bertahun tunggu, sy cakap dengan diri sendiri "dah separuh jalan memgandung, aku takan give up!" Warded pun sy sanggup janji baby tak apa².. Dah masuk 4 bulan, takde dah alahan..

2y ago

Buat apa ? Keluar masuk ward sampai 2 3 kali, makan ubat muntah setiap hari 😂😂 Memang tak boleh buat apa.. Masuk 2nd trimester baru okay.. Memang dr kata kena banyak sabar and kuatkan semangat.. Makan jer w/pun muntah.. At least ada lah jugak zat² yang baby dapat serap..