Boy Atau Girl??

Rasa boy ke girl? ? Sya 29weeks. Please share pngalaman korng???. Sya nk beli bju bby ni.? Due date 12/8. Tnya org scan tu. Dia kta girl, tpi knpa 2keping' dia lain mcam? ?

Boy Atau Girl??
76 Balas

Kalau sis tk pasti , sis bole beli baju wrna yg bole baby laki gn pmpuan pakai .. Macam saya naluri rasa baby boy, ramai ckp baby boy.. Bila bersalin mmng betul lelaki.. Tapi bila scan doktor ckp baby girl , tu pon tk psti tkot dia sorok pipit dia.. Then saya pon beli baju yg sesuai di pkai pada baby tak kira laki atau permpuan . Tak la pening nak beli barang baby , beli baju pon tk bnyak sngt sbb bila baby dah kuar ramai yg bagi hadiah baju..

Beli baju baby warna putih ke hijau so baby boy atw girl pon boleh pakai lg satu beli sikit2 dlu baby dah kluar nti beli lah baju tambahan lg sesuai dgn jantina nya itu sekadar saran dr saya sbb sya pon camtu jgk confuse kat klinik scan lelaki kat hospital gegirl

Buat newborn baik beli baju yg biasa je dulu.. Mcm bju tdo baju pakai siang.. Paling senang rompes je.. Sy beli baju.. Campur2 warna kecuali oren dan kuning je tak nk beli.. Takut baby kuning... Beli warna selamat.. Mcm ungur hijau atau pun kelabu...

Baby saya xnk tunjuk jantina. Dia tutup pakai tali pusat. Pastu dia tendang2 doc. Hahahaha puas la stgah jam doc try check x jumpa jgk. Buat smpai 4D pn dia xmo tunjuk. Husband ajak buat 5D plak hujung mggu ni sbb x puas hati. Ank beranak degil 😂

4y ago

Oh, nakal baby, dia malu tu😅🤭cuba pujuk tepuk2 perut. Hihi 😅🤭

mcm girl . mcm boy pon ade . tp hati bisik² girl haha sy dua² ank boy . ank pertama doc kata girl . skli kuar boy . apa² pun baju baby beli warna ape pun boleh . sy baby boy pon sy bedal pink😅 sbb minat nau pink

Beli baju yg baby boy blh pkai..baby girl pun blh pakai..lagi senang..kdg doc scan kabo bby girl skli bersalin baby boy..kalau nk selamat beli baju yg dua2 blh pkai..kan..gtue..xperlu nk pening2 pikir...😊😊😊

Beli baju unisex..baju yg bby baru lahir xyh beli bnyk2..sbb bby cepat membesar..nnt tkut xmuat...bazir je..lbihkn baju 3-12bulan..bila bby dh lahir dh tahu jantina baru cari warna yg sesuai..

beli unisex je sis.. nanti baby dah keluar baru beli lain.. saya due insyaAllah 4/7, scan 3 kali girl tapi saya beli unisex je.. baby dah keluar baru beli sakan barang dia 😂

4y ago

Sy pn bulan 7 tp sy beli skali unisex, pink sikit & yg color selamat sbb ye PkP ura2 smpai bln 9, nk shopping bwk baby xboleh plak, so Boleh jln lagi ni beli byk siap2

Baju newborn baik beli yg unisex punya. Nak selamat beli je kaler putih lgpn newborn xplu baju byk pun. Nti dh klua baby tu baru la beli byk baju lain plk utk 3months above punya saiz.

4y ago

sy beli unisex, pink sikit & yg color selamat sbb PkP ura2 smpai bln 9, nk shopping bwk baby xboleh plak, so Boleh jln lagi ni beli byk siap2. Nk beli on9 takut dpt yg tak bkenan plak. Baju kak & abg bby pn ada yg leh recycle lg

Saya dlu semua ckp baby girl.. Tp hati ckp baby boy.. Sekali keluar boy.. Kadang2 naluri kita blh tolong kita sis.. Jika sis rasa boy/girl insyaallah itu yang keluar nanti😊

4y ago

Confius juga sis😅. Scan tak nmpak bird"tpi naluri rasa boy. Tpi da scan burger" huhu