Boy Or Girl

1st Scan Hari Tu Masa 19weeks Dr Kata Girl. Lepas Tu Scan Lagi 2nd Time Masa 22weeks Scan Dgn Dr Lain Pula. Dia Kata It's A Boy. U All Rasa Boy Or Girl Ni? Ni anak Ke 3. Anak yg lagi 2 tu boy. Tak kisah boy or girl as long baby sihat. Dapat baby girl Alhamdulillah..memang happy. ? U'olls rasa boy or girl?

Boy Or Girl
26 Balas

Biase kalau scan doct kata girl bila bersalin keluar boy tu xmustahil.. Sbb mgkin bebirdnye tkepit tsorok dgn peha.. Tp kalau scan nmpk bebird keluar girl kdg jarang berlaku 😅 tp bukan kata xmustahil akn jd mcm tu sbb ade saudara sy die ade 5 girls so pregnant yg ke 6 mmg arapkan boy.. Pergi cek klinik doct kata boy.. Bukan sorang doct je ramai doct yg p jumpa kata boy. At the end bersalin girl jugak 🤣 punya bengang la si suaminya tu.. Hahaha.. Apa² pon selagi boleh bdoa kita bdoa ya sis. Mcm sy dl anak 1st scan boy n betol boy.. Yg 2nd doct kata girl alhamdulillah girl.. Kali ni pregnant yg ke 3 xtau jantina apa sbb masih baru lg.. Xpelah sy xkesah as long sy n baby selamat n dipermudahkan urusan smp bersalin.. Sy doakan apa yg sis arapkan bpihak pd sis ye. Gudluck 😊

4y ago

Ya btl sis. Aamiin 🤲🏻. Terima kasih atas doanya juga sis❤️

Sy buat detail scan msa 5bln kat klinik swasta n dr tu ckp girl. Lps tu scan msa 7bln lbh dkt kkia,dr ckp mcm nmpk biji. Bru² scan yg 9bln dkt kkia tpi beza dr n dy bgitaw girl jgak. Actually berharap rezeki 3rd prgncy ni bby boy sbb yg dua lg ank sy gegurl. Tpi tkpa la..kalo blum rezeki lg nk menimang bby boy yg pntg bby shat² dn d permudahkn msa bersalin nti.

4y ago

Ya betul tu sis. InsyaAllah klu rezeki kita. Aamiin 🤲🏻

Sya 3x scan..memula doctr ckp nmpk mcm boy.mse tu 18wks..kli kedua scan 22wks ke 24..lupa dah..doctr ckp boy tp xsure..pastu 32wks scan lg doctr ckp 90% boy..scan gomen je kat KK..xscan swasta...sya semua ank girl..harap boy..tp klo keluar girl pon xpe la..terima sje..cume semua brg sya dah bli bju boy ngan byk warna biru..🤣🤣🤭

4y ago

Harap2 rezeki sis kali ni kan. InsyaAllah.. X apa, baju boy , baby girl pun boleh pakai. Sbp color selamat. Hihi. Semoga dipermudahkan sis.

Saya buat details scan masa 19weeks baby dah tunjuk pistol dia. Hahaha tak tahu nak ketawa ke nak sedih. Sbb yg ni pregnancy yg ke 3. Harap Sgt dapat girl. Sbb yg dua org lgi tu dah boy. Tp takpelah yang penting sihat. ❤️

4y ago

Takpa kalau boy juga... nanti ada boboi boy kuasa 3 sis 👍👍

34 week ..nK sangat boy ank ke 5.. scan 22week .. Dr. kt nmpk biji boy .. 23 week kt scan lgi Dr. nmpk batang.. Harap boy lh kn.. semua ank sis 4 princes.. hope y ni boy..Aamin Boy atau girl akn terima .janji sihat dan selamat..

4y ago

InsyaAllah.. Klu dah nampak telur dan pistol tu. Boy lah tu sis. Hihi. Sy dah 2 org boy. Masuk dlm perut ni. 3 org. Tak apa sis, yg penting baby sihat kan.

saya mgharapkan boy.. 1st scan swasta dia agak ja girl sbb xbrapa nmpk 18w.. then 25w scan swasta lagi doktor sahkan girl.. harap girl betoi lah sbb smua dah beli pink2 dahh.. keluaq boy jenoh berbunga2😆

Start 18 week dh baby dh tunggu pistol dia scan 27 week lagi dia tunjuk alhamdulillah biy ikut daddy dia , dari awai org cakap gurl g swasta stiap kali check up dia tunjuk ja bila time scan🙊🙊

Rse nye mcm boy.. Tp xpasti.. Xclear sgt pistol dye.. Blh jd tertukar ngn tali pusat😂kalau saya girl mcm ny.. Dah 2 kali scan nampak beger.. First 5d scnd scan 2d😊😍

4y ago

InsyaAllah.. Aamiin 🤲🏻

Baru² pergi klinik jumpa dktr scan katanya boy siap kna bagi tgok waktu scan ,,tpi dktr kata nnti scan blk sbb kn baby kecil lg 😞sy mau sgt baby sconds girl

4y ago

Oh,,ya baby boy or girl mana mana saja suda rejeki tuhan bgi yg penting baby sihat ,,

Tak nampak macam bentuk burger (girl), juga tak clear bentuk } (boy). Tak kisah la janji baby sihat.