Ada tak mommies yang bagi fm kat baby sebab nipple crack bila bf?

Ramai yang kata guna susu badan sendiri untuk rawat nipple crack. Tapi kalau dah lama buat pun tak baik jugak, even dah pakai nursing butter pun still sama, ingat nak bagi fm je kat baby. Maybe sampai nipple crack dah baik sepenuhnya baru bf balik. Tapi risau bengkak susu & susu drop pulak. Apa pendapat mommies semua?

2 Balas

Awak dah try olive oil? Bidan sy dulu suggest olive oil je, sy try memang cepat baik luka crack.

5y ago

Belum try lagi.. Ada jugak yang suggest minyak gamat, tu pun belum try.. Nak cuba la nanti. Terima kasih ye