Pengalaman bersalin hosp kerajaan

Pukul 6.30 petang rse contraction, tahan smpai kul 10, masuk labour room and amik ubat tahan sakit sbb jalan bru bukk 2cm, pukul 1bngun terasa contraction yg teramat dan air ketuban mula pecah tpi nurse labour room tk bgi kita masuk sbb katanye itu cuma lendir tanda biasa dan bukan air ketuban sambil cakap "kau jangan menyusahkan orang bolehh datang banyak kali, kau pergi tidur sne" and kita pun pegi katil dan tukar kain 3 kali, kali terakhir tukar basah terus pegi bring kat tilam labour room, dan smbil nurse biadap tu check laluan dan laluan dh terbukak semua, baby btul btul dh kat bawah, bila selesai teran dan baby keluar, nurse dekat situ selamba cakap sorylah tak thu tdi kau dh nak bersalin, and diorang dh tua ye sangatlah biadap, tak sangka goverment punya hospital macam tu, terkilan sgt time tu,

16 Balas

pernah kena jugak tapi time keguguran 13 minggu, gi hosp kerajaan dorang macam layan tak layan je pastu doc check2 dia cakap dah complete bersih takperlu cuci, time tu memang sakit sangat memang saya nangis2 la, pastu boleh pulak nurse2 tu cakap tu dah kenapa lagi? apalagi yang tak kena tu? pastu tak kena tahan wad pun haritu jugak doc suruh balik, sampai kat rumah mmg meroyan la sebab sakit sangat, sampai hari ke-8 nangis2 sakit tetiba ada rasa benda nak keluar dari bawah, allahu rupanya kantung, uri ngan janin setelah 8 hari kat dalam rahim baru keluar.. patut la asik rasa sakit je. taktahu la yang dorang tu cakap dah bersih tu celah mana.. 8 hari kut janin semua tu baru keluar 😔 mmg time tu nampak sangat dorang macam malas nak layan.