First time

Msa bukaan dh 4cm,kita akn diusung ke Labour room,btul kn? Kat labour room tu suasana nya mcm mna? (-lbour room tu blik utk kta tnggu bukaan dri 4 ke 10 kn?) Mksud sya ada beza ke dgn ward yg kita dduk sblum msuk labour room tu? Bleh spa2 tlng explainkn?

14 Balas

Kalau pengalaman sy mmng 4cm msk lr. Blik tu kita tunggu bukaan buka full. Once da naik katil depa pasang ctg semua. Nk turun pon xboleh da. Sbb nk pantau jantung baby. Asben boleh teman. Kdg2 nurse/doc mai tgk graph ctg. Kalau x ok prepare utk czerla jwbnya. Sy ank no2 rasa nk berak, bgtau nurse nk p toilet. dia kata xboleh p mna dik. Teran2 keluar baby.hahaha...

4y ago

mudah2an dipermudahkan smue. tq momy.

sy masa bukaan 4cm, dah tolak ke LR..sorg 1 bilik..nurse akan tolak masuk ke bilik yg 0..layan contraction apa semua dgn husband..2 jam lepas tu selamat bersalin dah..pastu duk dlm bilik tu smpai pg esoknya..doc nk pantau sbb hb low lepas bersalin 😊 rasanya tiap hosp tak sama..sbb ada yg husband boleh teman, ada yg tak boleh

Sye 4 cm dh tolak labourom..dlm 2 nt die cek lh air ktumban ,tgk dh bukk bape,psang alat kat perut nk tgk nadi baby camne...nt doc n nurse cek lah dh bape bukk cm kite...mase nk ke labaourom 2 nt nurse mntk baju baby,bedung n pempes...

4y ago

Bedung pon kena letak sekali ke?

Sya aritu kat bilik pac cek bru 5cm doc suruh tunggu tk tolak p Lb lagi. . . Last2 xsmpai 5 minit ketuban pecah huru hara doc tolak p Lb sbb kpla baby nak kluar da😂😂😂 kenangan sgt 😊

4y ago

Yea betul yg sis cakap tu, kene banyakkan membaca selain daripada tanya pengalaman ibu2. Bila baca dalam apps ni jawapan ibu, situasi mungkin berbeza bagi setiap orang. Tapi sy rasa dapat ilmu serba sikit sini. Haha tulah😅 kekadang mulut orang ni buatkan kita rasa takut & down. Semoga dijauhkan dari prasaan tu. Aamiinnn3 yaa rabbal alaminn atas doa2nya. Tq.

Saya 5cm terus msok labour room..lsbour room dh 7cm tolak bilik bedah sbb jntung bby lemah..kt labour room once dh naik ats katil dia x boleh g tndas dh ke apa

Labour room tu dia ada banyak katil ada langsir ditepi..memang tempat tunggu bukaan..tapi kalau sya kalau 4cm belum la nak pergi labour room..

Sy 5cm bru msuk Lb...dkt Lb tu duk bilik sorg2 just husband temankan...dh x leh jln mane2 dh, stay ats katil jer lyn contrction...huhu

Pernah nmpk drama2 yg ada scene org kena bedah? Dlm labour room suasana lbh kurg mcm tu. Di keliling oleh doktor

labour room memang bilik utk kita tunggu bukaan.. tengok la penuh / ada kosong... tak sama macam wad

sy 3-4 cm msh d tmpt menunggu...bukaan 7 cm br msk labour room untuk bukaan yg lebih lg