39w1d SVD with episiotomy

39w1d SVD with episiotomy 7/2 - malam perut asyik mengeras. Beberapa hari sebelum naik turun tangga, jalan itik kat rumah je sebab dah tak larat🫠 8/2 - 6.30 pagi bangun pergi kencing turun fresh blood dekat panties terus kejut husband pergi hospital. Kat pac check bukaan 3cm terus warded. Sepanjang kat ward ada la buat exercise sikit lagi petang tu. Masih boleh chill layan mild contraction je. sampai la malam pukul 9 tu bukaan masih 3cm walaupun sakit dah makin kuat (stress sikit sebab dah berapa jam warded masih 3cm) . Start petang 6pm tu dah makin kuat contraction, pukul 9 mintak ubat tahan sakit cucuk kt punggung. Dapat la tidur 2 jam sampai 1230am. 9/2 - 1am panggil nurse sebab sakit sangat, check bukaan 6cm hantar masuk labour room. Call husband suruh ready datang hospital since dah nak kena hantar labour room. 1.30am nurse check bukaan terus panggil husband masuk teman dalam labour room. Bermulalah episod tak tahan layan contraction, tarik tangan husband, sedut gas pun tak rasa sakit hilang. Tak tertanggung sakit allahu. 7cm dah rasa contraction nak terberak panggil nurse. Try push 2 3 kali masih belum boleh keluar baby. 8cm nak masuk 9cm panggil nurse lagi cakap nak terberak sangat dah, try push lagi dah nampak kepala baby baru la push teran betul2. Sampai pukul 4.33 am selamat lahirkan baby princess, kena gunting sikit. Sakit semua hilang bila tengok baby, skin to skin moment. Syukur alhamdulillah rezeki lahirkan baby sihat walafiat secara normal 🫶🏻💗 pengalaman takkan dilupakan dalam labour room tu 🥹#firstbaby

39w1d SVD with episiotomy
2 Balas

Alhamdulillah tahniah sis.. same tarikh kte bersalin 9/2.. sy pkul 8.30pg.. pkul 3 pg tibe2 rase sesuatu keluar bile check bkn air ketuban.. pastu terus sakit senggugut n pinggang.. beza nya sy dah ade bukaan 2cm dr 2hb tp takde rse sakit contraction, perut mengeras je.. selamat berpantang sis ☺️

1y ago

lendir darah tu sy mse tgh sakit contraction tu kuar.. sblm ni lendir coklat pastu putih.. nk dkt da tu.. semoga dipermudah sis ☺️

saya 17/01 (37w 4d)- SVD with episiotomy juga🙂..due 03/02