hb 11.3

prggy ank 1st..bru wt buku td nurse sruh mnum susu...d cdgn susu yg xmuak/mmualkn..

23 Balas

saya minum susu chocolate sis susu biasa tu bkan untuk hamil tapi jgn ambek yg low fat ye tkut skit perut. saya first try susu anmum xmasuk walau perisa chocolate minum susu menggandung lain sma jugak last2 mnum susu biasa mcm marigold farm fresh yg chocolate strawberry masuk tekak sedap lak 🤣😂 hari2 minum smpai suami tegur nnti baby hitam minum chocolate makan chocolate hari2 keluar baby putih je xhitam semua ok. sya time mengandung byak minum susu chocolate dgan makan oat yg mcm biscuit tu.

Kalau sis tny yg tk muak atau mual Better sis try and error sbb setiap org tekak tk sama Semua susu boleh minum tak kisah jenama apa pun Siap bancuh atau susu tepung Mcm saya mula2 minum susu annum ok lama2 tklalu Try susu HL pula Tekak saya jernih nak rasa sikit2 je kalau lama jdi jemu Jnji minum susu sudah

saya mengandung xminum pun susu..badan x sesuai, xleh cerna susu lembu..tp hb semua ok so nurse xmarah la hehe..makan yg berkhasiat sis, xpayah paksa kalau xlarat. maybe badan xsesuai minum susu lembu mcm saya. kalau saya minum sakit perut, mual2, muntah.

susu HL yang biasa ni flavor. saya consume ni dari awal pregnancy, hb alhamdulillah tak pernah drop. kencing manis pun tak sangkut. lagipun dalam tu dah siap ada folic acid. bagus ramai suggest

Sy tak minum pun,, susu2 timw preggy sy tak boleh minum lgsg,, minum je x lama msti muntah. Jd dktor ckp takpe,, minum je apa yg awk leh minum,, bykkan amek mknan yg ada calcium pngganti susu

better cari susu yang low fat, low sugar tp high calcium. sy suggest susu farm fresh yg tutup biru/oren. elakkan susu coklat sbb coklat dia ada caffein walaupun percentage sikit

kalau puan xdpt nk minum susu..boleh beli vitamin utk kalsium...ada jual kt frmasi..boleh gnti susu.. 😊 sy pn jns xleh nk telan susu..nnti mntah.. 😅

saya minum goodday fresh milk,full cream & HL. farm fresh yang fresh milk pun sedap. kalau susu utk ibu mengandung saya tak boleh nak terima sangat

klau sy, doc suggest mnum fresh milk yg low fat. tu pn klau sy mnum la. xmnum susu pn xda masalah actually. lebihkan buah n sayur

dari awal pregnancy smpai ank dah 4bulan sy mnum susu farm fresh ja.. Alhamdulilah ank sht & susu badan pun bnyk 😊