BSP

Ari ni ari pertama wt bsp.ari tu sblom mnum air gula,tnggi nye 5.2.lpas mnum 8.2 ...smpai bile sy kne wt bsp??dn kndgun gula yg normal brpe?td pgi wt bsp 5.4 ...tngh ari td 4.8

15 Balas

kalau minum air gula bukan bsp. mggt. bsp tu yang check darah 2 minggu sekali. kalau sangkut mggt kena buat bsp 2 minggu sekali sampai nak bersalin. macam saya sekarang buat. saya beli device check darah sendiri untuk kesenangan. bsp kena buat 4 kali satu hari 2 minggu sekali. selalu nurse akan terang. nanti tanya nurse balik. bacaan normal pagi should be 5.3 ke bawah. dan yang lagi 3 should be bawah 6.7 kalau lebih dari bacaan tu sebanyak 2 kali bsp takut dia akan suruh ambik insulin.

Klau 5.4 tngi dah tu tmpt sy.sy pg ja msalah 5.4 lpas tu 3 kli brturut2 kna admit wad x ok jgk last2 kna insulin

tu sis kena tnya doktor .. sy plng plng pun 6.5 after mkn .. skrg pn masih kena suroh check gula every 2 weeks

Sampai bsalin... penat sgt layan bsp.. tapi nak buat mcm mna..... untung la xkena insulin so control ye la mkn

5y ago

Jgn lebih 6 ye... 5 tu ok lagi

Fasting kena kurang dari 5.3 Breakfast, lunch and dinner, check lepas 2 jam kena kurang dari 6.7

Amalkn lbk putih. Buatlaa syur cmpur dgn lobk inshaallah ok

Sampai sis nak bersalin kena buat bsp...

bykkan mnm air masam2...cnth air limau

Sampai bersalin...

Saya pun kena kncing mnis jugak utk kndungan ke 4 ni, sbelum2 ni xdak kncing nnis pun 😥 kali ni kena redha la buat bsp sbuln skali