Minggu lepas chckup klinlik hb 11.3 berat naik 78.40 sebelum ni 75.30 normal Tak dan selain ubat

Minggu lepas chckup klinlik hb 11.3 berat naik 78.40 sebelum ni 75.30 ..normal Tak dan nurse pesan kawal hb selain ubat ape yg boleh naikan hb ..kali ni mengandung susu belum sye minum susu ape yang baik ..?

2 Balas

Hb 11.3 okay lg.. Jgn kurang dr 11 biasa kurang dr 11 ni nurse akan tkr ubat iron.. Hb boleh naik selain dgn ubat, makan sayur bayam, kerang, hati ayam, buah delima smua ni sgt bagus utk naikkan hb.. Susu boleh minum yg maternal punya.. Mcm sy xlalu susu maternal jadi sy ambik HL original je yg susu dlm kotak low fat dan ada folic acid jugak.

yg nie sis