Susu Coklat..

Betul ke klw mnum susu Coklat kluar ank gelap? Husband bru belikan susu anmum Yg perisa coklat, sbb sy tak boleh Nk telan susu putih biasa. Lepas tu MIL cakap "mnum susu Coklat nanti kluar ank gelap". Sdey Sy ?? bru je Nk try, cz skrg masih lg morning sickness jd Tak lalu Nk makan nasi. Maaf luah kt sni. Sbb ini my 1st pregnant.

67 Balas

Kenapa kalau anak keluar gelap? Takut malu ke? Tok sah dengar la cakap2 orang.. kalau mak pak cerah, cerah la anaknya, kalo sorang cerah sorang gelap, antara dua la.. ikut genetik keluarga la.. Abes kalo hari2 makan kicap, hitam legam la anaknya? Makan oren hari2, orenla anaknya? makan sos tomato hari2, merahla anaknya? Haih geram pulak baca dok mikir anak cerah ke gelap. Tak perlu risaukan yang tu, sekarang risaukan kesihatan mak dengan anak yang penting sekali. Cerah ke gelap ke anak buka kerja kita. Tu semua kerja Tuhan.

jawab je kat MIL, "tengok la warna kulit anak mak, lebih kurg itu ajela sbb anak dia kan, mestila ikut kulit dia" 😜 mcm mana warna kulit parents, mcm tu laa kulit baby nanti. risau pulak nak minum sirap, takut baby jd pink 🤣

maaf sis , sya tergelak 😅 mitos je semua tuh . abis kalau Makan Nasi ngn kicap Anak Jadi cicak ke 😂 kalau Makan sayur jdi hulk ke Anak 😂 ikut tekak lah ye sis . dah tuh je selera minum je Kang paksa takdpat zat Kat Anak tuh Kang 😂

Warna kulit ikut genetik bukan faktor makanan. Cumanya minum susu coklat berpada2 sis, takut gdm. Kandungan gula dalam susu coklat banyak berbanding yang susu putih. Kalau tak lalu cuba minum susu fresh milk dalam kotak.

Xde pun gelap. Sy masa pregnant minum sume susu coklat sbb xleh g dgn susu plain tu. Baby kuar elok je comel. Kukit baby akan berubah2 ikut pembesaran dia.. So mumy jgn stress fikir bukan2 ya.. Happy je minum mkn apa2 taw..

minum duty lady perisa strawberry nanti anak keluar pink2 🤦🏻‍♀️😑.... nop ... jgn paksa kalau u xboleh telan susu biasa ... cerah or gelap tu semua genetic... tak mo pecaya mitos2 tu semua ☺️..

Org tua mmg gitu sis. Mkn kicap anak hitam, minum kopi anak hitam. Abes klu mkn carrot, ank jd oren ke. Hehee. Xde kene mgena sis. Tp nk sedapkan ati org tua.. ye kan aje. Tp minum je kalau tu je yg lalu nk minum

Dulu saya pon takut. Saya tak minum susu putih tu sejak kecik. Saya boleh minum susu coklat dan milo je.. mmg saya kuat minum milo sampai saya bersalin, tapi anak saya keluar putih gebu ikut daddy dia.. ☺️

Takde lh..sy pum takut nk minum susu coklat takut anak jadi gelap xpi orang cakap takde mengena pum dengan minum air gelap..kulit baby ikut kulit mak ayah dia..sekarang pum saya minum susu anmum jugak..

Kulit anak tak kan putih kalau mak ayah gelap dan begitulah sebaliknya..kalau salah sorang putih sorg lagi gelap haaa yg tu kena berdebar nk tahu anak ikut kulit siapa😅 jgn risau...