Air Tebu

Pregnant blh mnum air tebu ka?

7 Balas

Maybe lain org lain side effect tapi air tebu sgt manis, takut kencing manis je kcuali kalau minum sikit..tapi saya masa pregnant 5 bulan ada jugaklah minum tebu satu botol mineral besar..skrg tggu nak bersalin je..lain org lain side effect..

5y ago

Tula sis.. Da jga yg ckp mcm tu.. Bdn lain2.. Kira mcm try & error tp mmg if pregnant smua bnda msok mlt mmg plu berpada2..

xblh sis..air tebu tjam nnt blh sbabkn keguguran..sy msa bln posa aritu mmg tliur sgt2 tgk air tebu..tp than jelah nafsu tu demi bby..nnt dh msuk 3rd trimester tu blh la minum ckit bg hilang tringin..jgn minum bnyk lak..hehe

5y ago

Yeke sis.. Ok sis..

Ad org sblum preggy ok ja mnum . Tp bila time preggy minum jd cramp perut. Klau sy..btter elakkan.. klau berani.. mnum ja.. tp berpada2 😅

5y ago

Tringin jer bila tgk org jual huhuhu pnas2 mcm ni..

Saya ada minum masa bulan puasa. Teringin sangat., Alhamdulillah tak da apa2. Mungkin lain org, lain kesannya...

Tak digalakkan. Takut ada bakteria sbb tebu letak atas lantai. Lps diperah terus minum

tak boleh, nurse n doc dah pernah pesan kat sy. air tebu tu tajam. air kelapa boleh.

Tak dgalakkan lh sis..