Hi momy, Skrg sy 38weeks. Ada cara yg cepat tak nak bersalin awal. Taknak kene paksa bersalin nanti

Pregnancy38weeks

17 Balas

klau sy , sy aktif buat kerja dri pagi smpai mlm msatu sehari sblum cny la , duk pungpang buat itu ini , cangkung bagai jln sana sini buat itu ini , selagi larat selagi tu buat last² mlm bru siap , esok hari cny pertama perut terus rasa mengeras je setiap masa , second day cny pun msih mengeras tp still cool , last² jam 2 pagi contraction mai sejam skli smpai 6pagi lepastu siap2 p hosp 9pagi contraction dh 5minit skli , smpai hosp tnggu punya tnggu jam 4 dh 1minit skli then jam 5 bru branak 🤭 selama preg 9months tkpernh bersma suami , cuma rajinkn diri jla pungpang

kena doa byk2. saya rasa buat/ikut tips byk mana pon, in the end baby akan keluar ikut ketentuan illahi. sokay mommy jgn risau. baby akan keluar bila baby dah ready/bila dah tiba masanya. jgn takut kena induce. sakit tu nanti lupa juga lepas dah bersalin. saya tak kena induce. bersalin normal 39 minggu 1 hari. tapi sakit bersalin saya dah terus terlupa lepas bersalin haha alhamdulillah. semoga dipermudahkan urusan.

Sy da 34w, Ade yg Kate kalau sakit 5 min skali sakit 5 min skali sakit mcm tu . Bru gerak pegi hospital, or pegi klinik dlu minta dorg check kan kalau da Ade bukaan .. then if Ade baru admit hospital .. sbb kdg dorg ni seluk byk Kali .. n paksa pecah kan ketubanla ape la . Sy pn kalau bole nk normal natural .. Amin semoga semua mommy dipermudahkan bersalin Dan Berpantang ..baby sihat .. insyallah

anak 1st kebetulan ada latihan kebakaran kt office. so lift tak boleh guna. kena turun ikut tangga. sy pn turun la ikut tangga 7 tingkat.. 1 tingkat ada 2 tangga besar2 mcm kt dlm mall tu sbb office besar 🤣 besok lusanya saya selamat bersalin. so byk2 la turun naik tangga. 🤭 #38w

Sy anak first sy aktif sgt berjalan sana sini tp 40weeks dia kuar 😂 Anak ke 2 sy mls 🤭 asyik baring tido 36 weeks dia kuar 🤣 tgk bby juga kot sis.. Xtau lah ni sy preggy anak ke 3 Doc kata sy kena paksa bersalin nanti sbb ada GDM 😅 Xtau lah cm ne nie 😵‍💫

boleh search tips dalam app ni, ada macam2 tips tapi pilih yg selamat la. boleh jugak sembang2 dgn baby tu bg kerjasama keluar awal 🤭 selebihnya kuasa Allah swt nak "approve" ke tidak..

banyak tips boleh dicuba.. tapi baby akan keluar bila tiba masa utk dia keluar. Ada je orang yang kerap berjalan, bersenam, bersama suami, last2 baby keluar 40 weeks jgk😁 atas baby

12mo ago

Ade yg. kte mse nk tunggu bukaan buka lebih cpt .. bole try baring mengiring ke Kiri secara bentuk c .. insyallah cpt sikit bukaan ..

saya tak banyak pngalaman cuma saya slalu amalkan trun naik tangga berjalan dan bersenam . amalkan surah yusof . anak 1st lahir 36w 4days normal . anak 2nd lahir 39w 1days caeser . ☺️

sy skg dh 40minggu5hari . tkde tnda apa2 lg . tulang pelvis sakit gile nk pusing kiri kanan . nk bgun nk jalan . semoga dipermudahkan segala urusan momy2 yg bkal melahirkan tk lama lg ye

banyak kan berjalan, kerap bersama dengan suami, buat senaman, naik turun tangga. pujuk2 baby and baca surah mariyam.