Normal ke kalau 6 week tp tidak ada morning sickness, belum ada alahan, cuma kerap kencing.

preggy anak pertama

16 Balas

normal tu dear setiap ank tak sama alahan, mcm saya ank prtama chill relax tkda alahan cer bangga rasa siap msak bekal untuk husb hari2, msuk ank kdua ambikk alahan tak boleh bau dapur, tak masak teruss 🤣 husb la slalu msak kn, even husb tak brapa pndai msak tp lama2 smpai pro dia msak hahahhaha, saya msti akan rasa mual n nk muntah bila pagi2, mula2 tau prgnnt lg semua bnda mkan muntah mmg penat, tp tula jgn mrunggut Allah bg alahan, nikmati sajalah bkn semua org dapat nikmat yang sama 😊

Jangan diminta ada alahan sis. Bersyukur kalau takde. Saya first baby after 2y ttc. Skrg baru 7w4d. Bangun tido loya. Tak kira lah bangun tido tu pagi ke. Ptg ke. Malam ke. Kalau terjaga je mesti loya tekak sampai lembik badan tak selesa nak buat apa pon. Baring nak tido pon amik masa nk terlelap. Saya cuma ada rasa loya tp takde muntah. Walaupun loya je, nak makan apa pon takde selera. Rasa nak makan, bila makan tak habis pon. Benda suka makan. Jadi tak suka and tak sedap 🥲

normal sis. kalau boleh jangan diminta takut awak tak tahan je nak hadap nanti 😂 saya mengandung anak pertama dan ke 3,kena alahan teruk. sampai lembik badan. makan dan minum muntah. perut lapar. tapi tak boleh nak makan,muntah je. sampai nak kena admit hospital sebab berat turun banyak. mengandung anak ke 2,tak kena alahan langsung. seronok rasa. boleh lompat bintang 🤣

2y ago

sama mcm Saya sis...Tak dak alahan langsung tu yg risau. 😓

untungnya awak.... saya start minggu 6 dah mula ada alahan.... alahan sy sampai tak boleh buat kerja... terbaring je... macam2 saya rasa.. tiba2 ada gerd. tiba2 ada migrain. morning sickness sy 24 jam.. bukan morning dah namanya.. huhu..

2y ago

bertabah la awak. memang sakit tu 24 jam sickness nama nya😅.. hrp alahan awak cpt hilang

normal sbb saya last week baru week 6 tapi steady je makan sampai org tegur la tanya saya takda alahan ke, masuk week 7 terus lembik sbb semua makanan tak boleh telan, tengok video makanan pun rasa nak muntah

sy pun 6week xde alahan , masuk ja 7week 3days dah start dah , bau perfume xleh , bau bawang lagi nak muntah , pastu klau nmpk gmbr makanan kat ig ke fb ke auto muntah xtau knpa 😅😅😅

2y ago

mcm saya jgk, kdang2 tgok mkanan or msakan dkat fb, tiktok msti scroll laju2 ghisau muntah 😂

saya pun takda morning sickness. alhamdulillah. cuma skrg ni takboleh makan terlalu kenyang, sbb tiba2 jd tak boleh sendawa. rasa mcm senak. before pregnant tak mcmni pun..

saya pon 6 week , tapi perut sebu , tkkeh nak makan ape . dah makan perut rase menggelodak balik .. muntah laa balik ape yg di mkn . selera pon tkde huhuh

2y ago

bertabah la bakal ibu😅

sme mcm sye sis..mcm teruja..da 7 week xde rase ape2..cume letih sikit2 je...kencing tu biase la..kerap sbb suke minum air masak...

saya pun baru nk masuk 6weeks, tak ada alahan langsung. makan macam biasa je cuma cepat lapar. risau jugak kadang2

2y ago

samalah sy tu, cpt lapar. kul 10mlm klu tak mkn apa2, tak boleh tdo siap pedih hulu hati..