Posisi tidur

Posisi tidur terbaik adalah? Pusing Kiri or kanan?

31 Balas

klu ikot islam,d sarankan tidur mengiring ke kanan..sihat utk jantung...klu tgk fakta sains kata kena bykkan ke kiri.tp sy ikot cara islam..tido mengiring ke knn..sy pon pnh bc artikel,tido ke kanan lg elok xkira la waktu hamil atau x...

trimester ke2 banyak ngiring ke kiri.. tp da msuk trimester ke3 ney banyak ngiring ke kanan jee.. sbb bby suke dok blah kiri.. bile kaki bby tekan tulang rusuk tu uii.. sakitnye.. lahaii

Sya lebih lena tidur sisi kanan. Tp kalau rasa sesak nafas sya pusing kiri. Ramai kata kiri elok lgi. Tp bgi saya asalkn mengiring la. 🤰

saya tidur pusing kiri kadang kanan sbb baby saya posisi mengiring smpi skrg dia mengiring je 🤣

Sy lbh suka tdo badan menghadap atas😂😂kalau pusing kiri penat sy rasa tu perut😂

4y ago

takboleh sis terlentang takut oxygen taksampai pada bayi

Mengiring ke kiri untuk pelancaran darah dan oksigen Sbb kiri kan ada jantung kita

asalkan mengiring..tapi sya lebih mengiring kiri sebab org kata mengiring kiri lebih elok

Dua dua pun boleh. Saya sepanjang malam kiri kanan kiri kanan

Kiri.. Tapi saya lagi selesa kalau telentang 45 degrees 😊 baru lena tidur..

saya kerap pusing kiri je kak . baby pun slalu tendng sblh kiri je