Posisi tidur

Salam semua nak tanya tak bahaya ke selalu tidur cara melintang ? Saya dah biasa tdr melintang nak pusing ke kiri or kanan xdpt tdr pula skrg dah 23weeks

4 Balas

Wslm sis.. sy rasa sis maksudkan terlentang kan, hehe.. masalahnya, terlentang ni, kandungan menghimpit struktur2 bahagian belakang, pastu boleh menghimpit salur darah utama yg bekalkan oksigen p kandungan.. bhaya utk kdungan

5y ago

try maternity pillow.. hehe.. mmang x banyak dpt kita buat selain hanya mampu cari keselesaan yg termampu

4 bulan ke bawah okay lagi..kalo dah lebih 4 bulan, kena tido mengiring. Lagi bagus mengiring ke kanan, sbab nye sy dh lupa. Tp elakkan la tido terlentang sekarang. Moga baby n puan baik2 saje. 😘

5y ago

Wc..lagi satu boleh beli maternity pillow..amat2 membantu. Serius selesa je tido malam2.😊 Sy beli waktu baby fair, dlm rm170 cmtu. Tp dekat shopee sy penah tgok ade yg bawah rm50, tp bace review diorg cakap bantal tu nt cepat nipis.

https://www.majalahpama.my/6-posisi-tidur-ini-berbahaya-kepada-ibu-hamil-posisi-tidur-anda-bagaimana/ Ambil kira faktor keselamatan kandungan juga ye..jangan nak fikir selesa pada ibu je..

Terlentang? Sy ada tnya nurse soal ni. Ikut keselesaan masing2