Saya keliru scan pertama 9 minggu kali kedua scan 7minggu.Last period 5/12/23 yg mana betul.keliru

8 Balas

macam sama dengan saya je. first scan 6 week nampak kantung doc laki yang scan siap zoom nak tengok ukuran kantung ape semua.. second scan 8 week doc mula² cakap nampak macam ketumbuhan dalam rahim .. saya dah istighfar banyak² minta doc perempuan scan betul² baru nampak kantung tapi tak ada zoom and tak ukur pun kantung tu besar mana ape semua. dan dia minta repeat scan 2 minggu lagi. harap baby oke saja.

sama macam sy 21/1/23 scan dekat gp untuk confirm kan pregnacy..2 minggu lepas tu masa nk buat buku pink kk scan sama jugak around 6w..kk refer ke hospital sbb takut misscariage tp bila smpai ke epau alhamdulilah scan by tvs baby ada dalam 8w3d...21/2 ni temujanji lg dekat klinik pakar untuk confirm kan balik edd...

saya hari tu scan dekat perut nampak kantung je sampaikan 2kali doc scan tapi tetap sama..last2 doc tolak saya dekat wad bersalin guna tvs scan baru lah nampak baby kecik je lagi... mungkin perut orang lain2..ada yg scan awal dah nampak dan ada kena scan 12weeks baru nampak jelas

Sy last period 30 december 2022 scan smlm baru 7w3d doc mtk scan Lg 2 minggu.. doa kan baby kuat dan sihat sbb ada keluar darah tp scan smlm nampak kantung baby

1y ago

nak tanya sis bleeding bnyk ke? scan nmpk kantung shj ya mksud sis? sbb sy pun bleeding scan nmpk kantung shj. sy pun 7w. dah pergi pakar kena dtg lg 2w. now doc ckp 50 50 🥹🥹

mungkin sbb awal lg jadi tak accurate. doktor sy pesan jgn kerap2 sgt scan sbb cara bacaan lain2. scan kt kk je nanti 12/28/32/36w. moga dipermudahkan.

1y ago

terima kasih.Sb yg first scan 9 minggu nampak kantung saja.Kali kedua nampak kacang tp kecil sangat.Tu konfius😅7minggu.sb tahun lepas br gugur

gmbr scan tu ukur kantung..edd ni xboleh guna, hny sbg rekod. repeat slp 2mgg akn nmpk janin. EDD akn digunakan mgikut saiz janin nanti

1y ago

2nd photo tu ada janin. lbh tepat bacaannya berbanding 1st photo.

tak pe sis dia masih kecik lagi...nnti dh besar sikit baru tahu berapa usia kandungan sis😊

sy pon xsma... sebb sy punya period xtrtur.. last2 doktor ikut scan yg kdua...