Awal Kehamilan

Please share experience mommy2 apa step by step yg perlu kita buat selepas check dirumah positif pregnant. Pergi klinik mana? Buku pink? Makanan 1st trimester? Etc.. Terima kasih

10 Balas

Check upt positif Pergi ke klinik scan utk confrmkn Pergi kk ckp nk buku pink (nnti nurse bg tarikh oppoitment dan akn tergkn detail) Makann pulk elkkn mknn yg peds, tajam.. jeruk2 jgn mkn dlu, air tebu, nenas, durian elakkn. Mkn acid folic sehingga nurse di kk da bg vit.