Pengesahan kehamilan

Hi mommies! Nak tanya, saya check UPT positive. Last period 5th Dec 2022. Untuk next step, perlu pergi ke klinik ke untuk pengesahan kehamilan? Atau boleh tunggu lagi few weeks untuk daftar buku pink? #firstmom #firstbaby

9 Balas

Hi sis, kandungan kita sama lah! Dah masuk 4 weeks. I dah pergi klinik swasta utk check and scan, dia bagi folic acid, lepastu terus set appointment untuk next 2 weeks untuk scan lagi sebab kandungan masih terlalu kecil 😂 kalau nak pergi kk mungkin kena tunggu 10 weeks untuk buka buku pink ❤️

delay berapa hari tu check upt +ve? lebih kurang la week kite..test gune clearblue gtaw dh 5w+..xgi scan lg sbb pregnancy sebelum ni gi awal2,xnmpk ape..kena repeat minggu depan nye..so this time,dh 7w ke 8w ke baru gi scan & bukak buku pink..insyaallah 😊

haiii awak..kita sama lah..last period 5dec..tp sy belum scan lg utk confirmkan kandungan..tggu lg 2 minggu (7minggu) baru gi scan..tp kalau awk g scan boleh je..if belum nampak biasa dr akan bg app baru next 2 weeks..semoga dipermudahkan..#firstbaby

hi geng due September 2023, ikut kiraan sy pun 6weeks 4days. tapi nak tunggu 8weeks baru scan... tak sabar kn. tapi kalau pegi awal sgt kang nampak kantung je, yg penting xde bleeding insyallah semua akan okay.

sy rasa sis tggu dulu seminggu 2 minggu ke.. tpi sekrg boleh je.. dh sebulan kan.. sbb sy biasa 7 minggu baru sy pergi klinik cek betul² hamil ke tak.. paling lambat sy buka buku baby dah masuk 14weeks😅

Nk hmpir sy last period 4th december.. 20hb nie kne pn klinik lak utk repeat scan sbb ritu scan first kantung kecik lg mase 4week5day.. doakan kndungan sy membesar dgn sihat yea.. Amiinn 🤲🏻

awk tunggu lagi rugi je scan mcm sy hari tu. last period sy bulan 11. gi scan 2x tk nmpk kantung. lepastu tadi gi scan baru nampak doc check dh prgnt 5w5d, alhamdulillah 13 thn ttc

Kalau saya pula, minggu lepas +ve. Minggu ni -ve. Last period 11.12.

sy last period 7.12.22.. owh lbh kurang jer due kite