Step bila check upt positif

Apa yg sy perlu buat bila check upt dah positif ? Adakah sy perlu berjumpa doktor terus atau tunggu minggu ke 6-8 untuk terus scan n buka buku pink ?

3 Balas

kira minggu kandungan ikut hari first day last period sis 🤗 dah cukup 6 minggu, boleh je nak scan . time tu dah nampak kantung . kalau saya, saya tggu 8minggu , sebab saya tggu nampak jantung baby 🤗 untuk buku pink, kalau nak buka di kk , walk in sis . ambik appointment 🤗 mostly kk kena ambik appointment dah sekarang . saya scan 8w, appointment kk masa 12w

Kalau week5-6 boleh je nak tengok kantung dalam rahim, kalau nak sekali scan, tggu sampai week 8 je sis, boleh dapqt dengar heartbeat sekali

hi mommy. call kk berdekatan dan rujuk ke bahagian ibu dan anak. tanyakan prosedur direct dgn nurse sbb takut lain klinik lain caranya.