Baby

Please everyone pray for me. I nak pregnant lagi tapi usaha utk baby boy. Yg first dah dpt girl. Now tgh usaha for baby boy. Any tips? ?

39 Balas

Campur dgn suami waktu betul2 subur.. Sbb sperm yg bawa kromosom utk dpt baby boy laju tp tak tahan lama.. So bila waktu betul2 subur, terus dpt cantum.. Utk baby girl pulak sebaliknya, sperm bawa kromosom utk dpt baby girl lambat tp boleh tahan lama.. So kena bersama 2-3 hari sblm waktu subur, kromosom yg laju(boy) dah mati, tinggal yg lambat(girl) je .. Nak dpt boy, suami isteri kena banyak kan mkn seafood 😊 apa pun, good luck sis..

Bila u da start pregnant cbe try bg nama pada 'baby' u.. If u nk baby boy.. U letak la nama baby boy.. N then slalu imagine & kalau boleh u buat la wallpaper kt hp u gmbr baby boy.. I buat mcm tu.. Pada masa yg sama bykn baca surah nabi yusuf untuk Dapatkan anak lelaki.. Inshallah.. I buat mcm tu.. Alhamdulilah scan nmpk bebird dia.. 24weeks already

5y ago

Wow..interesting... I dlu suka sgt nama Asiyah..& hati tu mcm ase ank perempuan..skali..mmg permpuan... Ad kaitan upenye ye...ok..pasni leh practicekn..😁😁

hai awak..kita tgh preggy no.4 ni..semua boy wak..yg dlm yot ni pun boy..rezeki Allah nk bg..kalau ikut kalender cina org kata,,saya tgk la nk tau boy ke girl.kalender cina tulis tahun ni tahun girl utk saya..tapi saya da scan mmg boy..haha..xbtol kalender cina tu..kuasa Allah..kita merancang.allah yg tentu kn

5y ago

ahlia Ridwan..ye ke awak.kalau rezeki saya dpt girl alhamdulillah..amin3x.ujung tahun wt aqiqah tros wak.suami kata kalau dpt girl dia botak kepala😅..saya tros tutup kilang..ekonomi mcm ni xmampu nk sara ank ramai kalau sorg bekerja.saket nyer tu disini..ank minta Lua kemampuan kita saya tgh usaha ni buat biskut jual nk bg ape dia nak😭

sye sebelum ni klau ngndung mmng ank lelaki..da 3 org..tp ade bace kat google..klau nak ank pmpuan..mse suami klimaks tu..just buang kat pintu kmaluan isteri..jgn buang dalam2x..sye ikut cara ni..alhamdulillah..tgh preggy ank pmpuan skrg ni..sye mncube..mungkin da tertulis rezeki saye..😊😊

cube sis tngok breast anak sis sama ada bulat sahaja or terbelah . if bulat saje inshaallah akan dapat anak boy . tu petua nenek saya cakap . mmg betul sngat sebb kakak sedara saya cmtu aa .

5y ago

terbelah means mcm mna

yg penting doa seblom bersama utk iktiar nk ank laki.. jaga pemakanan suami isteri.. waktu hubungan dr tempoh hr ke10-14 ja.. ..insyallah kita usaha tawakal berserah..😉

petua org tua2.. Kita kena tido sblh Kiri husband... Dan begitu juga sebaliknya.. klu nak anak ppuan Kita kena tido sblh Kanan husband.. #slmtmencuba sy da try.. ada btlnya juga😊

5y ago

Perlu basuh dgn feminine wash atau dgn air suam?

mase sy dpt baby boy .. kne tahu waktu subur .. sperm laki cpt tpi xlama .. pastu kitorang suka makan seafood.. klu baby girl mkn ayam n daging

sy pun tengah cube nk dptkan baby boy...patut ke sy cube upt before period? sbb bdn mcm rse pregnant...tpi xtaw lah,xnk mgharap tkt kecewe

5y ago

aah.hritu gatal nk cek awl...hah dh negative...heheh

X apeee usaha jak, sis tunggu 9 tahun br dapat sorang lg bby girl, usaha dan doa pasti akan dapat, sis dah 4 ank boy 2 girl 2