second baby planning

last year I did C-section for my first baby boy.. now he is 10 month old ?... now I'm planning for second baby.. can anyone give me some conclusion.. that is possible to get pregnant after C-section .

6 Balas

macam saya yg sulung czer, baby baru 4bulan da pregnant balik. walhal da inject tapi sangkut juga. doc memang sugest cukupkan 2tahun dulu baru boleh rancang pregnant lagi.

5y ago

yeke sister I pun tengah inject tapi mil.. ni nak lagi cucu..stress i..

Yes, it is possible to get pregnant after c-section. But better to have 2years of gap. And u can deliver as normal. It is called as vbac (vaginal birth after c-section)😃

it's better utk menjarak Kan pregnancy bagi ibu ceaser utk 2 hingga 3 thn... ini utk memastikan kesihatan Ibu benar benar sihat....

better jarakan 2 tahun sis, luka diluar mungkin dah ok.luka di dalam kita xtau lagi.sayangilah rahim kita sis.

5y ago

OK sis tq

Mcm sy,anak 1 caesar thun 2015,anak kedua caesar thun 2018..doktor mnta jarakkan at least 2 tahun ke atas..

2 tahun lebih bagus